Vandra med hund

Vandra med hund. På bilden: Finsk lapphund | Back on Track
Allt fler vill upptäcka naturen till fots, och självklart ska även familjens fyrfota vänner följa med på vandringen!

Att ta med hunden på turen blir en härlig upplevelse för både dig och din hund. För att vandringen ska bli riktigt lyckad är det viktigt att både du och din hund har rätt kläder och tillbehör. Här har vi samlat våra bästa produkttips för en härlig tur!

Läs mer: Klä dig rätt på vandringen »
Utgå från hundens behov
Har du en hund med mycket päls, eller är den korthårig? Det avgör hur pass tjockt täcke hunden behöver ha för att behålla en behaglig temperatur. Utgå från din hunds behov och se till väderprognosen. Ska du vandra under varma sommardagar behövs förmodligen inte något täcke, men under kvällen och natten kryper ofta temperaturen nedåt och det kan bli ganska kyligt.

Under sensommaren och hösten kan vissa hundar behöva ett täcke, speciellt om det är blåsigt eller regnigt. Ett vattentätt eller vattenresistent täcke säkerställer att din hund håller sig torr och bekväm, och inte börjar frysa av vätan efter ett tag.
Hundtröja Eddie, Orange, från Back on Track
Hundtröja Eddie
Mjuk och följsam hundtröja med ett reflekterande mönster och reflexdetaljer för extra god synlighet. Ett stretchigt ytskikt och Iontex®-laminerat foder skyddar hunden vid lättare nederbörd.
Hundnättäcke från Back on Track
Hundnättäcke
Multifunktionellt hundtäcke med Welltex® som fungerar lika bra på utomhus under sommaren som inomhus under vintern - eller att använda under ett annat täcke. Dragkedja bak för hundar med hög svans.
Cassie Hundtröja i fleece från Back on Track
Cassie Hundtröja
Mjuk fleecetröja med Iontex® som designats för att ge rörelsefrihet till frambenen. Lätt att ta på med hjälp av en dragkedja på ryggen. Dragkedjan är låsbar och har ett skyddande tyg som förhindrar att päls fastnar.
Hundtäcke Bark från Back on Track
Hundtäcke Bark
Mjukt och elastiskt yttertyg med vatten- och vindavvisande egenskaper. Insidan är fodrad med Iontex®. Designat för hundar med en hög svansisättning, längden kan anpassas vid behov och justeras med en elastisk dragsko ovanför svansen. Ett dolt reflekterande mönster ger extra synlighet.
Hundtäcke Nella från Back on Track
Hundtäcke Nella
Mjukt och elastiskt yttertyg med vatten- och vindavvisande egenskaper. Insidan är fodrad med Iontex®. Designat för hundar med en låg svansisättning, och täcker en stor del av svansen för att hålla den varm. Ett dolt reflekterande mönster ger extra synlighet.
Hundregntäcke med eller utan stoppning från Back on Track
Hundregntäcke med/utan stoppning
Slitstarkt regntäcke med ett yttertyg av 600D polyester. Hög andningsförmåga och bekväm passform som kan justeras vid halsen och runt magen. Insidan är ett foder med Welltex®. Finns i två modeller, med eller utan stoppning. Elastiska bensnören för bakbenen.
Hund med nättäcket från Back on Track
Welltex® och Iontex® bidrar till muskel- och ledhälsan
Våra hundtäcken är multifunktionella och skyddar inte bara hunden från kyla och regn. De kan även bidra till hundens välmående genom Back on Track’s unika textilteknologier Welltex® och Iontex®. Dessa innehåller en unik blandning av naturliga mineraler som smälts in i trådarna på grundmaterialet till våra tyger. Mineralerna reflekterar sedan kroppsvärmen som infraröd energi, vilket kan stimulera blodcirkulationen. Alla produkter har optimal andningsförmåga, värmen stängs alltså inte in eller isoleras - utan det är den infraröda energin som ger effekten.

En ökad blodgenomströmning kan vara hjälpsamt vid återhämtning från skador, vid stelhet, inflammation och förslitningar. Det underlättar för musklerna att slappna av och bidrar till god rörlighet och flexibilitet. Våra produkter kan därför användas både förebyggande mot skador samt påskynda återhämtningen vid en redan uppkommen skada.

Welltex® reflekterar mycket höga värden av infraröd energi och är därför extra passande om hunden har besvär med stelhet eller exempelvis artros.
Iontex® reflekterar något lägre värden. Produkterna med Iontex® lämpar sig väl vid aktivitet eftersom dess egenskaper bidrar till bland annat hög andningsförmåga och god fukttransport.

Mer läsning

Ta hand om din jaktkompis!

Ta hand om din jaktkompis!

Ge din hund de bästa förutsättningarna för att kunna prestera på topp i skog och mark! När du är väl förberedd så kan du glömma allt annat och ko...

Du kanske också gillar