Fri frakt över 500 kr • Skickas inom 1-2 dagar • Klarna Säkra betalningar med Klarna
Varukorg

Betala med: Klarna

Vad är MIPS?

MIPS står för Multi-directional Impact Protection System och är system placerat inne i hjälmen, konstruerat för att skydda hjärnan vid eventuella fall från t.ex häst och cykel.

MIPS BPS kan vid vissa islag minska de skadliga krafterna, och därmed också minska risken för hjärnskakning eller andra trauman.


Varför behöver jag MIPS?

När du faller från en höjd eller ramlar så är sannolikheten att du slår ifrån snedden. Detta skapar en rotationsrörelse som hjärnan är mycket känslig för. Har du riktig otur så kan hjärnvävnaden ta skada och vid bästa fall så kommer du utan med en lättare hjärnskakning.

MIPS fungerar som ett extra skal inuti hjälmen och låter hjälmen rotera i samtliga riktningar utan att påverka huvudet. Men andra ord så tar hjälmen han om rotationskrafterna, inte ditt huvud. Därför är det en självklarhet att både våra ridhjälmar och cykelhjälmar ska vara utrustade med MIPS.


Hur testas våra ridhjälmar?

Våra ridhälmar testas i två versionen; en med och en utan MIPS BPS. För att bli godkända behöver hjälmarna minska rotationskrafterna med minst 10%. I de flesta fall överstiger hjälmarna denna gräns avsevärt.

Hjälmare påfrestat i pannan, sidan uppifrån samt sidan framifrån. Detta görs på samtliga storlekar och dokumenteras både via sensorer och höghastighetskameror.