Guide: Välj rätt knäskydd

Lindra dina knäbesvär med ett knäskydd från Back on Track. I den här guiden får du tips och råd för att välja rätt modell för just dig och dina behov.

Ett knäskydd kan ge support och stöd för att hjälpa till att avlasta knät. Vanliga knäproblem kan vara artros och förslitningar, löparknä, hopparknä, stelhet, svullnad, överansträngning eller skador i korsband, leder och ligament. Många av dessa besvär kan lindras.
Vilket knäskydd ska jag välja?
Gemensamt för våra knäskydd är att de innehåller vår välkända Welltex®-teknologi. I materialet finns en unik blandning av mineraler som fångar upp din kroppsvärme och återreflekterar den som långvågig infraröd energi. Infraröd energi är känd för sin förmåga att öka blodcirkulationen i området, något som kan hjälpa under återhämtning från skador, vid stelhet eller spända muskler.

Effekten av Welltex® kan bidra till god rörlighet i muskler och leder, vilket gör produkterna extra passande vid förberedelse och återhämtning.
Knäskydd för ett aktivt liv
+physio Knäskydd 4way stretch är ett tunt och smidigt knäskydd som passar perfekt att använda under vardagens aktiviteter. Det tunna och högelastiska materialet gör det mycket bekvämt och det går utmärkt att använda under andra kläder - även under åtsittande plagg.
Knäskydd för alla tillfällen, med stöd
Knäskydd med spänne finns i både svart och silvergrått. Skyddet har en nära passform med mjuka och flexibla skenor på båda sidorna av knät. Det elastiska bandet på överdelen fästs med kardborre och säkerställer att knäskyddet sitter stabilt på plats. Spännet kan tas bort vid behov, vilket kan vara bra om man vill sova med skyddet.

Det svarta skyddet består av polypropylen, polyester och elastodien och har en något högre reflektionsförmåga än det grå, där materialet består av en bomulls/polyestermix.
Knäskydd till träningen, högelastiskt
Knäskydd X-stretch ger ett lätt stöd med bekväm 4-vägsstretch. Det är extra mjukt och elastiskt över knäskålen för att ge full rörelseförmåga. Skyddet är designat för att sitta stabilt på plats under hela träningspasset, silikontryck på insidan av den övre kanten förhindrar att det glider ner.
Knäskydd till träningen, med omfamnande stöd
Per4mance CR Knäskydd ger en omfamnande känsla och den anatomiska passformen kan hjälpa din kropp att röra sig korrekt. CR-gummi ger ett bra stöd vilket kan hjälpa mot svaga, skadade knän, samt förhindra uppkomsten av nya skador. Skyddet har ett tunnare material i mesh i knävecket som ger god andningsförmåga och ökad rörlighet.
Rejält knäskydd med riktat stöd
Patella Stabiliserande Knäskydd omsluter och ger stabilitet åt hela knäpartiet - samtidigt som knäskålen hålls på plats. En J-formad struktur följer tätt knäskålens rundning och motverkar dislokation av patellan vid rörelse och påfrestning. Finns för höger resp vänster knä.
Tejpa knät med Welltex®-tejp
Welltex® Tape passar utmärkt att använda om du inte vill använda knäskydd. Tejpen är tunn och elastisk vilket gör den bekväm att använda dygnet runt. Den har hög andningsförmåga och naturligt antibakteriella egenskaper tack vare Welltex®-mineralerna. Hållbarheten är hög och tejpen sitter kvar även vid svett och duschar.

Mer läsning

Ta hand om din jaktkompis!

Ta hand om din jaktkompis!

Ge din hund de bästa förutsättningarna för att kunna prestera på topp i skog och mark! När du är väl förberedd så kan du glömma allt annat och ko...

Du kanske också gillar