Fri frakt över 500 kr • Skickas inom 1-2 dagar • Säkra betalningar med Klarna
Varukorg

Betala med: Klarna

Vad är Iontex?

Iontex har samma koncept som vårt Welltex material. De innehåller mineraler som ökar blodcirkulationen och reflekterar kroppsvärmen till infraröda strålar. Skillnaden är att Iontex har en finare mineral i sin tråd. Welltex mineraler ger en tjockare struktur som till exempel stretchiga material och sportmaterial inte klarar av.

När vi tog fram Welltex var vårt huvudmål att få materialet att ge så hög effekt som möjligt. Därför tenderar produkten att ge samma upplevande effekt som när man suttit i en infraröd bastu eller genomgått en likvärdig behandling. Därför är Welltex material ofta tjockt och stumt för att ge sin stabilitet och effekt. Produkterna är därför mest effektiva att använda när du “PREPARE” förbereder dig och “RECOVER” återhämtar dig. 

Vi har tagit fram Iontext för att hitta ett material som anpassas efter den aktiva och högpresterande individen “PERFORM”. Därför har också materialet flera goda egenskaper som matchas med individens behov. 

Genom att absorbera kroppsvärmen och återskapa den till energi kommer Iontex ge dig längre uthållighet. Fibrerna i Textilen är designad för att behålla Core temperaturen och följa kroppens rörelse. När du är aktiv kommer din kroppstemperatur bli högre vilket gör din hud fuktig.  Mineralerna i Iontex är antibakteriella, snabbtorkande och kommer att abstrahera fukten från huden för att hålla rätt temperatur. Därför kan materialet anpassa sig i både kalla och varma förhållanden. Vilket gör det perfekt att använda under både varma sommardagar och kyliga vinterväder.