Fri frakt över 500 kr • Skickas inom 1-2 dagar • Klarna Säkra betalningar med Klarna
Varukorg

Betala med: Klarna

Vad är Coolmax®?

Coolmax® är utvecklat för att hålla dig torr och öka din komfort.

Coolmax® är ett konsumentorienterat varumärke som går att applicera på ett brett produktsortiment och fungerar på de flesta tygerna. Alla tyger som märks med Coolmax skräddarsys för att möta slutanvändarens förväntningar. Alla produkter genomför därför en certifiering för att säkerställa klassledande prestanda oavsett leveranskälla.

Coolmax®-tyget är tillverkat av specialbehandlat polyesterfiber med en unik ytkonstruktion. Denna konstruktion består av fyra- eller sexkanaliga fiber som transporterar bort fukt från huden ut genom tygets ytterlager. Där torkar fukten snabbare än hos något annat tyg och reglerar på så vis hudens temperatur genom kondensavkylning.

– Hög hållbarhet och tvättas inte ur

– Andas och transporterar bort fukt

– Lättskött och kan användas vid all säsonger


När ska man använda Coolmax®?

Coolmax®  kan användas alla tider på året. På vintern kan du med fördel använda det för att hålla dig torr och varm. Medan under sommarhalvåret kan du använda det för att hålla dig sval. Fördelen med Coolmax-tygerna är att de både andas och håller dig torr. När tyget arbetar tillsammans med Back on Tracks Welltex-material bidrar det med att öka blodcirkulationen. Därför är våra produkter effektiva att använda under vinterhalvåret när de är kallt och fuktigt ute. På sommaren blir våra produkter mer benägna att andas och transportera ut svett som skapas under varma dagar.