Fri frakt över 500 kr • Skickas inom 1-2 dagar • Säkra betalningar med Klarna
Varukorg

Betala med: Klarna

Vad är Coolmax?

COOLMAX® ÄR UTVECKLAT FÖR ATT HÅLLA DIG TORR OCH ÖKA DIN KOMFORT


COOLMAX® är ett konsumentorienterat varumärke som går att applicera på ett brett produktsortiment och fungerar på de flesta tygerna. Alla tyger som märks med Coolmax skräddarsys för att möta slutanvändarens förväntningar. Alla produkter genomför därför en certifiering för att säkerhetsställa klassledande prestardad oavsett leveranskälla. 


När du väljer en produkt med Coolmax kan du alltid vara säker på deras kvalitétsstandard. Med 30 års erfarenhet av att hålla sina kunder svala och torra erbjuder varumärket enastående kvalité, pålitlighet och prestanda. Företaget har en historia av att driva innovation och därför går det i linje med Back on Tracks egna ledord, att arbeta med produkter med banbrytande egenskaper. 


Hur fungerar Coolmax?

Coolmax® tyger är tillverkat av specialbehandlat polyesterfiber med en unik yt konstruktion. Denna konstruktion är fyra eller sexkanaliga fiber som transporterar bort fukt från huden ut genom tygets ytterlager. Där torkar fukten snabbare än hos något annat tyg och reglerar på så vis huvudets temperatur genom kondens avkylning.


Födelar med Coolmax?

1: Hög hållbarhet av tyger över tid

2: Lättskött

3: Transporterar Fukt

4: Andas bra

5: Måste möta ett max krav på isolering

6: Bra tyg stabilitet

7: Färgen tvättas inte ur 

8: Kan användas vid alla säsonger


När ska man använda Coolmax?

Coolmax®  Kan användas alla tider på året. På vintern kan du med fördel använda dom för att hålla dig torr och varm. Medan under sommarhalvåret kan du använda det för att hålla dig sval. Fördelen med coolmax tygerna är att det både andas och håller dig torr. När tyget arbetar tillsammans med Back on Tracks Welltex material bidrar det med Welltexen med att öka blodcirkulationen. Därför är våra produkter effektiva att använda under vinterhalvåret när de är kallt och fuktigt ute. På sommaren gör dom våra produkter mer benägna att andas och transportera ut svett som skapas under varma dagar. 

 

Här kan du se en film om hur Coolmax® fungerar för att få bättre förståelse.

https://www.youtube.com/watch?v=-SjN1n-AcFc&feature=emb_title