Välj rätt kläder för vandringen

Friluftsliv och att vandra i skog, mark och fjäll blir allt mer populärt. För att vandringsturen ska bli riktigt lyckad är det viktigt att du har rätt kläder och tillbehör. Här har vi samlat våra bästa produkttips för en härlig tur!

Utgå från den gamla sägningen “välj kläder efter väder”. Hur mycket kläder du behöver packa med dig beror såklart på hur länge du ska vara ute, samt vilken typ av miljö och terräng du kommer att befinna dig i. Ska du vandra i fjällmiljö är det viktigt att ha i åtanke att vädret kan förändras otroligt snabbt, så det gäller att vara redo för alla situationer. Klä dig i flera tunna lager för att enkelt kunna ta av eller på plagg och på så vis reglera temperatur och funktion när vädret skiftar.
Välj rätt basplagg
Se till att alltid ha en bra bas med bekväma underkläder och strumpor, gärna i funktionsmaterial som torkar snabbt, transporterar bort fukten från huden och har god andningsförmåga. Basen är alltid viktig, och vid kallare temperaturer så välj ett underställ med samma goda funktioner som övriga underkläder.
Boxershorts, Dam
Boxershorts tillverkade i ett elastiskt och behagligt material med god andningsförmåga. De perfekta vandringstrosorna!
Strumpor
Höga strumpor i mjuk textil, som kan bidra til ökad blodgenomströmning och därmed hålla fötterna extra pigga.
Kalsonger, Herr
Klassiska kalsonger med bekväm passform. Det följsamma materialet med god andningsförmåga gör att de passar perfekt till vandring.
Kläder med Iontex®-teknologi
Kläder från P4G-kollektionen passar perfekt till vandringen! De har vår Iontex®-teknologi som ger hög andningsförmåga, är snabbtorkande och transporterar bort fukt från huden. Materialet är lätt och följsamt - perfekt för träning, aktivitet och vandring. Teknologin reflekterar kroppsvärmen som infraröd energi för att stimulera blodcirkulationen, och på så sätt ge dig längre uthållighet.
Leia P4G Tröja
Lättviktigt och elastiskt material med en mjuk borstad insida. Hög krage och half-zip dragkedja framtill för optimal effekt av Iontex® i nackpartiet.
Gareth P4G Tröja
Lätt tröja med hög andningsförmåga och Iontex®-teknologi. Mjukt och följsamt material gör den bekväm både som 1:a och 2:a lager.
Grace Jacka
Lätt jacka med DuPont™ Sorona®-fyllning och Iontex®. Perfekt även som ett värmande lager under en skaljacka
Kom ihåg mössa, vantar och scarf!
Under sommarens varma dagar behövs såklart inte förstärkningsprodukter som mössa, hanskar eller buff/halsduk. Men på sensommaren och hösten kan det bli kyligt på kvällar och nätter, och om vädret svänger blir det snabbt kyligt.
Per4mance Funktionsscarf
Multifunktionell buff med en tjockare del som är fodrad med Welltex®, och en tunnare del fodrad med Iontex®. På så sätt kan du anpassa vilken funktion du önskar genom att vända den.
Handledsskydd med tumme
Håll händerna varma med halvhandskar i mjuk fleece med Welltex®. Skyddet/handskarna har en bekväm passform som inte begränsar fingrarnas rörlighet.
Kim Mössa
Skön mössa i ullmix med temperaturreglerande egenskaper. Fodrad med Welltex® som bidrar ytterligare till att hålla dig varm utan att bli svettig. Finns i 3 färger.
Skydda dina muskler och leder
Låt inte ont i knäna eller trötta vader stoppa dig! Skydden har vår Welltex®-teknologi som reflekterar kroppsvärmen och kan bidra till ökad blodgenomströmning.
Knäskydd X-stretch
Knäskydd med elastisk 4-vägsstretch som ger både stöd och full rörelseförmåga. Extra följsamt över knäskålen. Silikonband på insidan av den övre kanten.
P4G Welltex Tejp
Perfekt för knepiga områden, där våra vanliga skydd har svårt att nå eller inte sitter bra. Kan bidra till att att minska muskelvärk.
+Physio Vadskydd 4way Stretch
Ett högelastiskt skydd med Welltex® för att stimulera blodcirkulationen. Det kan vara hjälpsamt vid besvär med inflammation eller stelhet i vad och skenben.

Mer läsning

Ta hand om din jaktkompis!

Ta hand om din jaktkompis!

Ge din hund de bästa förutsättningarna för att kunna prestera på topp i skog och mark! När du är väl förberedd så kan du glömma allt annat och ko...

Du kanske också gillar