Möt Cornelia Seaton – ung dressyrryttare och elev till Pytt Hamberg

Cornelia Seaton har allt som krävs för en lysande framtid inom ponnydressyren. Nu har hon dessutom funnit sin guldponny; “Trille“ – en perfekt matchning, signerad Pytt Hamberg, hennes tränare och mentor. Det var definitivt också kärlek från första stund. Han är allt Cornelia någonsin kunnat drömma om.

Idag tränar hon en till två gånger i veckan tillsammans med Pytt och tillbringar ofta upp till fem timmar om dagen i stallet. Cornelia är noggrann, målmedveten och gillar att arbeta med detaljer. Hon är också envis, säger hon själv, och dras till dressyrens höga krav på disciplin.

Vi träffar henne på Rånäs under dressyrträningen för att prata om sporten, framtiden och den älskade ponnyn Schierensees Mithril (Trille!).

Vi tar även tillfället i akt att fråga henne om favoritprodukterna från Back on Track!
Det går inte att ta miste på Cornelias kärlek till de ponnies som alla, på olika sätt, varit en del av hennes resa.

Först ut var Kevin, den lilla vita sagoponnyn, som Cornelia fick när hon var 10 år. Det var då hon började med både hoppning och dressyr.
Med tiden ökade dock intresset för dressyr - främst för att hon upptäckte att just denna ridsportgren passar särskilt väl ihop med hennes personlighet.

Pytt Hamberg har följt Cornelia i flera år både som dressyrtränare och personlig coach. Det var också Pytt som matchade Cornelia med nästa ponny; Angelo. “En ponny med guldhjärta”, konstaterar Cornelia, och berättar att denna speciella ponny haft rollen som läromästare för henne.

Efter flera år med Angelo förändrades dock Cornelias behov – hon blev både större och skickligare – och sökandet efter en mer jämspelt ponny tog vid.
Valet föll på Trille, som sedan i december 2022 är en omistlig del av Cornelias liv.

Cornelias sprudlande entusiasm och beundran för Trille har definitivt inte avtagit sedan dess! Trille matchar utan tvivel den nivå Cornelia befinner sig på idag - men just därför innebär han också en utmaning.

“Han är svår och tekniskt krävande”, konstaterar hon. “Han är klurigare och har fler växlar! Men det är även det som gör honom så otroligt speciell."
Mental träning och samförstånd
Samspelet mellan häst och ryttare är centralt inom dressyren. Ekipaget ska röra sig smidigt, mjukt och dansande på tävlingsbanan och kommunikationen ska vara omärklig. Det gäller därför att häst och ryttare förstår varandra väl och har utvecklat ett intuitivt samförstånd.

Här kommer Pytt Hambergs arbete med mental träning in som ett viktigt verktyg. Hästar är nämligen mycket skickliga på att läsa av sin ryttares humör och sinnesstämningar. De tar starkt intryck av allt ryttaren förmedlar - både medvetet och omedvetet. En ryttare som uppnår inre balans kan också överföra sitt lugn till hästen.

Läs mer om Pytt Hamberg här »

Cornelia och Trille har redan hunnit tävla tillsammans, både i Sverige och utomlands, med mycket goda resultat. Cornelia och hennes fina guldponny har bara påbörjat sin resa. Vi kommer definitivt få se mer av detta ekipage!

Följ Cornelia på Instagram!: ---> corneliaseaton »

Cornelias vardagsfavoriter
Ingenting gläder oss mer än att se våra produkter användas och slitas på till vardags! Det är nämligen i vardagen det händer; det är där som envishet och oglamoröst slit lägger grunden för framtida framgångar.

Vi är därför stolta över att kunna erbjuda produkter som Cornelia och hennes ponny verkligen har nytta av dagligen. Här är några av dem:
De perfekta ridbyxorna: Back on Track's modell Julia
"Jag använder dem jämt!", säger Cornelia. "Det bästa med dem är deras passform."

"Julia" är sofistikerade ridbyxor, designade av ryttare - för att kunna erbjuda ryttare det absolut bästa när det gäller passform, funktion, komfort och stil.

Men det mest unika ligger fördolt i materialet. I varje tråd finns vår teknologi, Haematex, inbäddad. Liksom Welltex® fungerar den genom att absorbera och återsända infraröd energi från bärarens kroppsvärme. Vi hoppas de ger Cornelia en extra, välgörande boost!
Nättäcket - en Back on Track-klassiker
Cornelia sveper gärna in sin häst i Back on Tracks terapeutiska Nättäcke! "Jag märker att nättäcket gör min ponny mjuk i kroppen och varm i musklerna", säger hon.

Nättäcket är vårt mest välkända täcke; mångsidigt, funktionellt, lätt och välventilerat - med infraröd energireflektion i materialet. Nyligen har det dessutom fått en översyn, vilket bland annat resulterat i en mer skräddarsydd passform. (På bilden syns den nya, Royal Deluxe-varianten).

Welltex®-teknologin i fodret fångar upp och återsänder den infraröda delen av hästens kroppsvärme. Denna energiform kan stimulera blodcirkulationen och bidra till att hålla hästens leder och muskler mjuka och rörliga.
Welltex® för hästens ben: Quick Wraps och klassiska benlindor med paddar
Cornelia använder sig dagligen av både klassiska stallbandage - det vill säga paddar och benlindor - och snabbvarianten Quick Wraps. "Man står länge på tävlingar", berättar Cornelia, "och då använder jag Quick Wraps med Welltex® för att hålla borta svullnad på benen.".

Både paddarna och Quick Wrapsen innehåller Welltex®, som kan stimulera blodflödet i vävnaderna och verka välgörande på hästens underben. Effekten kan även bidra till att förhindra uppkomsten av gallor. Även våra Quick Wraps finns nu i en uppdaterad version! (På bilden syns den nya, Royal Deluxe-varianten)

Mer läsning