Back on Tracks Hundtäcken - Allt du behöver veta!

Vi på Back on Track har tagit fram en stor mängd olika hundtäcken - för alla slags tillfällen och för alla typer av hundar. I den här guiden reder vi ut vilka skillnader som finns mellan våra olika modeller så att du kan välja det mest lämpliga för just din hund.

Men eftersom det finns en uppsjö av olika slags hundtäcken på marknaden vill vi även ta tillfället i akt och berätta vad som skiljer Back on Tracks hundtäcken från alla andra! Det viktigaste är nämligen osynligt för blotta ögat.

Faktum är att alla Back on Track-täcken har förmågan att reflektera infraröd energi (FIR) från hundens egen kroppsvärme. Effekten anses öka välmåendet och stimulera blodcirkulationen, vilket i sin tur verkar välgörande på stela leder och spända muskler.
“description
Terapeutisk effekt genom FIR
Materialet närmast hunden innehåller alltid vår unika Welltex®- eller Iontex®-teknologi. Det innebär i praktiken att varje tråd innehåller insmälta mineraler. Det är tack vare dessa mineraler som den infraröda delen av kroppsvärmen kan fångas upp och återsändas ner i vävnaderna.

Den terapeutiska effekten av FIR kan stimulera blodflödet och främja god rörlighet i hundens muskler och leder.

Ökat blodflöde är även gynnsamt för kroppens egna läkande processer. Därför upplevs ofta effekten påskynda återhämtningen och även lindra problem som svullnad och inflammation.
Den viktigaste faktorn i valet av hundtäcke: din egen hunds behov
Vad har du för typ av hund?
Olika hundraser har olika pälskvalitet och olika kroppsbyggnad. Därmed har de också mer eller mindre lätt att hålla sig varma. Din hunds egenskaper avgör därför när din hund behöver ett hundtäcke och vilken typ av hundtäcke den behöver.

En kraftigt byggd hund med tät, tjock päls är till exempel väl anpassad till ett kallt klimat. Den har då mindre behov av isolerande fyllning – men kan ändå uppskatta ett regntäcke som håller den torr och bekväm i alla väder. En hund med gracil kroppsbyggnad och kort, tunn päls tål kyla betydligt sämre och kommer att behöva hjälp med att hålla sig varm så snart det blir kyligt. Om hunden helt saknar päls bör den bära hundtäcke även inomhus.

Vi har täcken som är särskilt framtagna för att passa vissa specifika kroppstyper, såsom grövre, muskulösa hundar, finlemmade vinthundar, mycket små hundar eller hundar med lång rygg och korta ben. Hundar kan även ha hög eller låg svansisättning, vilket gör vissa modeller mer lämpliga än andra.

Gemensamt för våra täcken är att de i hög grad kan anpassas till den individuella hunden, tack vare genomtänkt design.
Hitta det perfekta täcket för din hund!
Nättäcken - svala, lätta och luftiga allroundtäcken
Hundnättäcke, Blå
"Hugo" Hundnättäcke
Hundnättäcke Tax
Back on Tracks Nättäcke är ett multifunktionellt hundtäcke som kan användas året om, både utomhus och inomhus. Det yttre lagret består av ett nätmaterial som släpper igenom mycket luft och fodret har mycket hög andningsförmåga. Ett lätt och smidigt nättäcke är därför utmärkt även på sommaren. Vintertid kan det användas under andra täcken.

Använd nättäcket före och efter fysisk aktivitet, för att ge hunden de bästa förutsättningarna för både prestation och återhämtning. Perfekt under bilresor! Många använder täcket inomhus på grund av de terapeutiska egenskaperna.

Nättäcket finns i flera storlekar för att passa både små och stora hundar. Dessutom finns ett särskilt nättäcke - Hundnättäcke Tax - för hundar med proportionellt lång rygg och korta ben. Detta nättäcke kan även bäras av hundar som Corgi, Basset och Drever.
Regntäcken - skyddar mot regn och rusk
"Bark", hundregntäcke för hundar med hög svansisättning.
"Buddy", hundregntäcke med fyllning, för hundar med lång rygg och korta ben.
"Nella", hundregntäcke för hundar med låg svansisättning
Våra regntäcken har ett yttre lager av ett vattenavvisande material samt har tejpade sömmar. Fodret innehåller Welltex® eller Iontex®. Samtliga material har hög andningsförmåga för att regntäcket inte ska bli för tätt och varmt.

Back on Tracks Standardtäcke är en älskad, lätt igenkännlig klassiker som finns i flera varianter och många storlekar. Det finns även för hundraser med lång rygg och korta ben. I sitt enklaste utförande är det multifunktionellt, tunnare hundtäcke som skyddar mot regn. Ett Standardtäcke med fyllning isolerar dessutom och håller hunden varm i kallt väder. Ett sådant täcke är ett utmärkt val inför vintern.

Med ett regntäcke från Back on Track - med eller utan fyllning - håller sig hunden torr, varm och välmående oavsett väderlek.
“description
"Stanley", hundregntäcke med fyllning och smalare passform. Låg svansisättning.
Hundregntäcke Standard, med fyllning
“description
Hundregntäcke Standard
Förutom våra standardtäcken finns även hundregntäcken med en uppdaterad, innovativ design för att motsvara särskilda krav eller passa vissa kroppstyper.

"Nella" är ett regntäcke särskilt avsett för hundar med normal till atletisk kroppsbyggnad och låg svansisättning. Det är utvecklat för maximal rörelsefrihet och samtidigt skydda viktiga muskelgrupper. Det går även ner över och skyddar hundens svansrot, vilket kan minska risken för "vattensvans" - ett smärtsamt tillstånd som kan uppstå då hunden exponeras för kyla och kallt vatten.

"Bark" är det motsvarande täcket för hundar med hög svansisättning.

Båda är perfekta val för aktiva hundar i småkyligt väder och är slitstarka nog att tåla flitig användning i skog och mark.

"Stanley" är en vidareutveckling av Standardtäcket med fyllning, men har en mer kroppsnära passform. Designen passar hundar med låg svansisättning och en något smalare kroppsbyggnad.

"Sunny"är det motsvarande täcket för hundar med hög svansisättning.

Dessa täcken är utmärkta vintertäcken, med sin vattenavvisande yta och sin isolerande vaddering.

"Buddy" är ett hundregntäcke med fyllning och fleecekrage, designat för att passa hundar med proportionellt lång rygg och korta ben. Ett varmt och skönt vintertäcke för taxar och andra raser med liknande kroppstyp!

Vårt Whippettäcke erbjuder samma materialegenskaper och samma omsorgsfulla design, men nu istället specialanpassat till den köldkänsliga vinthundens karaktäristiska kroppsbyggnad.
“description
"Sunny", hundregntäcke med fyllning och smalare passform. Hög svansisättning.
Whippettäcke med fleecekrage
“description
"Nella", hundregntäcke för hundar med låg svansisättning.
Fleecetäcken och hundtröjor - varma och mjuka närmast kroppen
“description
Eddie Petite Hundtröja Orange
Eddie Hundtröja
“description
Cassie Hundtröja
Fleecetäcken och hundtröjor från Back on Track har alla fördelar materialet kan ge; de är varma, mjuka och sköna, samt skyddar hunden mot kyla och vind.

Hundtäcke Fleece är ett smidigt och följsamt fleecetäcke med många användningsområden. Det passar utmärkt under uppvärmning och vid återhämtning, att bäras inomhus eller utomhus. När det är kallt kan det användas under ett annat täcke. Fleecetäcket är mycket anpassningsbart tack vare sitt justerbara spänne och elastiska dragskor vid krage och front. Längst bak finns en dragkedja för hundar med hög svansisättning. Ta på hunden täcket mellan aktiviteter på tävling och träning för att hjälpa den att hålla musklerna varma.

Våra hundtröjor dras över huvudet som ett klädesplagg och passar perfekt som extra lager under våra hundtäcken, men kan även bäras ensamma. Klä hunden i lager-på-lager, så kan du fortsätta använda ett multifunktionellt, tunnare täcke fast det börjar bli kallt!

"Cassie" är en mångsidig fleecetröja som ger hunden mycket värme och skydd, tack vare både materialets egenskaper och designen. Tröjan täcker övre delen av frambenen och bröstkorgen samt omsluter hals och nacke.

"Eddie" och "Eddie Petite" passar alla typer av hundar. Modellen finns i två färger; klassiskt svart eller skarpt orange, för maximal synlighet i skog och mark. Hundtröjorna i modellen "Eddie" har ett stretchigt, lätt vattenavvisande yttertyg.
Quiltade täcken - för varma och eleganta promenader
Haze Collection hundtäcke, Grå
Nights Collection hundtäcke, Vinröd
Haze Collection Hundtäcke, Brun
De hundtäcken som ingår i Haze Collection och Nights Collection är funktionella och lättanvända. Dessutom är de synnerligen eleganta! De matchar andra produkter i samma kollektion, såsom hopp- och dressyrschabrak och hästhuvor.

Haze Collection finns i två milda, dämpade färger; varmt brunmelerad och dimmigt grå. Hundtäckena är lagom varma och bekväma, samt pryds, liksom schabraken, av fuskpäls och brodyr i antingen brunt eller svart.

Hundtäckena i Nights Collection finns i vinrött och marinblått, med ett iögonenfallande broderat Back on Track ving-emblem.
Cool on Track Kyltäcke - gör sommarhettan uthärdlig för familjemedlemmar med päls
Några få månader om året uppstår en ny typ av problem. Hundar påverkas starkt av värme och det är därför viktigt att se till att de inte blir överhettade. Pälsen absorberar snabbt energin från solljuset och isolerar dessutom hunden, vilket gör det svårt för den att reglera kroppstemperaturen. Hundar saknar, som bekant, förmågan att svettas.

Cool on Track™ är ett tekniskt material med hög absorptionsförmåga. Det suger åt sig stora mängder vatten som sedan avdunstar genom ytans stormaskiga nätmaterial. Vattnets avdunstning sänker temperaturen med cirka 6 °C. Inga kemikalier är inblandade. Frysbox eller kylblock behövs inte.

Täcket sveps runt hunden och täcker därmed en stor del av kroppsytan. Materialet behåller sin kylande förmåga så länge det är vått. När täcket torkar är det bara att blöta det igen. Mycket praktiskt att ta med sig på utflykter och resor!
Svalka för heta sommardagar
Ett kylande hundtäcke är en enkel och praktisk lösning som minskar risken för plågsam överhettning och värmeslag. Instruktionen är enklast tänkbara: Blöt i vatten, pressa ur överflödig vätska, använd!

Vårt populära täcke kyler en stor del av hundens kropp och skyddar den även från den starka solstrålningen. Kraftiga kardborrband kring mage och bröst gör att täcket sitter kvar även när den är aktiv.

Mer läsning

Guide: Välj rätt knäskydd

Guide: Välj rätt knäskydd

Lindra dina knäbesvär med ett knäskydd från Back on Track. I den här guiden får du tips och råd för att välja rätt modell för just dig och dina ...