Back on Track's schabrak - vad gör dem unika?

Ett schabrak från Back on Track har en typisk siluett som gör det lätt att känna igen. Passformen är anatomiskt skräddarsydd, med ett tydligt lyft över manken för att minska risken för tryck och skav - samt ge utrymme och rörelsefrihet för bogblad och tornutskott. Den distinkta formen gör också att schabraket ligger stadigt på plats. Men det som verkligen särskiljer Back on Track’s schabrak ligger dolt på insidan.

Närmast hästen finns ett materiallager som innehåller Welltex®, en unik textilteknologi som ger tyget förmågan att absorbera och återsända hästens kroppsvärme i form av infraröd energi (FIR). FIR är väl känt för att stimulera blodcirkulationen och kan utöva en terapeutisk effekt på både muskler och leder.
“description
På insidan av ett Welltex®-schabrak finns ett fukttransporterande och snabbtorkande tyg med en våfflad struktur. Vi kallar materialet Power Waffle, eftersom det ger den kraftigaste återstrålningen av FIR bland alla våra material. Egenskaperna hos denna våffelpiké beror i sin tur på ett mycket högt innehåll av mineraler, som smälts in i tygets trådar vid tillverkningen.

Mineralerna påverkar dock inga andra egenskaper hos funktionsmaterialet. Det känns fortfarande som ett mjukt och skönt tyg, och det håller inte kvar varken värme eller fukt. Tvärtom: tyget har hög andningsförmåga, och eftersom strukturen är tredimensionell skapar det mycket små luftfickor som låter luften cirkulera.

Ytan blir dessutom större än på ett vanligt slätt tyg. Det gör att tyget kan bära mer av Welltex®-mineralerna, vilket förstärker effekten. Mineralerna är permanent fästa i tyget och kan därför inte tvättas ur eller nötas bort. Det gör att effekten kvarstår hela schabrakets livslängd.
Vad har Welltex® för effekt i ett schabrak?
Förmågan att återutsända infrarött ljus beskrivs som ett ämnes emissivitet. De mineraler som används i våra textilier har hög emissivitet. De absorberar och återsänder (emitterar) effektivt den långvågiga infraröda energi som strålar ut från kroppen – tillsammans med den som utsänds från mineralerna själva när dessa uppvärmts av kroppsvärmen.

När FIR tränger ner i vävnaderna påverkar den dessa på olika sätt; bland annat genom att öka blodgenomströmningen. Effekten kan observeras, men mekanismen bakom är fortfarande oklar - även om flera möjliga förklaringar har lagts fram. I samtliga fall utövar den infraröda energin sin verkan på molekylär nivå. En teori går ut på att infraröd energi uppreglerar uttrycket av ett enzym i blodkärlens väggar. Detta enzym ökar i sin tur produktionen av kväveoxid (NO) - den signalmolekyl kroppen använder för att vidga blodkärl och öka blodflöde. Upptäckten av NO och dess funktion som signalmolekyl i kroppen belönades med Nobelpriset i medicin 1998.

Ökat blodflöde ger i sin tur vävnaderna ökad tillförsel av syre och näring samt understöder kroppens egna läkande processer. Resultatet upplevs ofta som lindrande, välgörande och terapeutiskt - i synnerhet för trötta muskler och stela leder.
Upptäck våra schabrak!
Airflow Collection - för maximal luftgenomströmning
Detta schabrak är perfekt anpassat för intensiva ridpass eller varmt väder. På insidan finns Welltex®, som ger det terapeutiska egenskaper med sin intensiva reflektion av infraröda energivågor. Samtidigt tillåter varje ingående material exceptionellt hög luftgenomströmning. Ytan är strukturerad och tredimensionell med mycket hög andningsförmåga - allt för att hålla hästen sval och välventilerad.

Finns i blått och brunt - för både hopp och dressyr.
Haze Collection - nedtonat, elegant och stilrent
Samtliga schabrak i Haze-kollektionen har en matt yta och en mjuk kant av pälsimitation längst fram. Schabraket finns för både hopp- och dressyr, i flera dämpade färgtoner - brunmelerat, gråmelerat eller beige. Det senaste tillskottet är matt svart, kantas av en roséguldig passpoal och pryds av ett snyggt metallemblem på sidan.

Mineraler insmälta i materialets trådar reflekterar den infraröda energi som naturligt avges från kroppen - vilket ger den bekanta Back on Track-effekten.
Nights Collection - funktionellt och populärt, med en exklusiv look
Det här schabraket är både snyggt och praktiskt! Det har en blank, glänsande yta och är kantat av en passpoal i vår signaturfärg; champagne. Vårt emblem har inkorporerats i quiltningens mönster, i form av små champagnefärgade, broderade vingar. Finns för både hopp och dressyr, i ett flertal vackra färger.

Fodret innehåller Welltex®-teknologi som återstrålar den infraröda energin precis där det behövs som mest; över hästens ryggmuskler och ryggrad.

Mer läsning

Ta hand om din jaktkompis!

Ta hand om din jaktkompis!

Ge din hund de bästa förutsättningarna för att kunna prestera på topp i skog och mark! När du är väl förberedd så kan du glömma allt annat och ko...