Ta hand om din jaktkompis!

Ge din hund de bästa förutsättningarna för att kunna prestera på topp i skog och mark! När du är väl förberedd så kan du glömma allt annat och koncentrera dig på det du gör, ser och upplever - tillsammans med en välmående och uthållig hund, dag efter dag.

Vi har lång erfarenhet av den hårt arbetande hundens behov. Våra hundtäcken används av hundar som tillhör både privatpersoner och myndigheter, i alla tänkbara situationer och miljöer. Vi delar därför gärna med oss av vår erfarenhet, så att ni tillsammans kan uppleva fantastiska dagar i naturen, utan att något stör ert samarbete!

Rätt kläder och utrustning spelar en avgörande roll: Alla upplevelser blir mer njutbara om muskler och leder är mjuka och rörliga, och man samtidigt känner sig varm och torr. Det gäller förstås även din viktigaste jaktpartner!
“description
Unika textilier för unika prestationer
En jakthund utsätts - och utsätter entusiastiskt sig själv - för en mängd speciella omständigheter. Miljön i skog och mark är tuff och krävande, med skiftande terräng och ibland oförutsedda svårigheter. Hundens psyke gör också att den går in för sin uppgift på ett absolut hängivet sätt, utan att hushålla med sina krafter. Detta ställer unika krav på de produkter som den aktiva hunden använder.

Vi på Back on Track har tagit fram ett stort sortiment av hundprodukter som sköter om den arbetande hunden och som dessutom hjälper hundägaren att på bästa sätt ta hand om sin hund.

Våra hundtäcken kännetecknas av sin tålighet, sina funktionella material och sin lättarbetade, genomtänkta design.
Men Back on Track’s hundprodukter innehåller dessutom en terapeutisk FIR-teknologi (Welltex® eller Iontex®, beroende på material) som reflekterar kroppsvärmen i form av infraröd energi (Far Infra-Red).
FIR är väl känt för att boosta cirkulation och blodflöde - vilket kan vara till stor fördel både före och efter en fysisk ansträngning. Effekten understödjer prestationen, men ger också hjälp till avslappnande vila och återhämtning.
Det här är våra bästa tips:
Det första tipset är egentligen självklart: Sköt om hunden året runt så att din vän kan prestera på topp när den behöver det! Systematisk träning och rätt utfodring behövs förstås långt innan jakten för att bygga upp hundens muskler och övriga system i kroppen på ett balanserat sätt. Hunden kommer att behöva tillräcklig muskelmassa för att inte snabbt bli uttröttad, eftersom detta ökar både skaderisk och vilobehov. Det bör inte komma som en överraskning för hunden att den förväntas arbeta vid din sida!
Använd gärna våra hundtäcken under förberedelse och uppvärmning
Eftersom hundtäcken från Back on Track innehåller vår FIR-teknologi så bidrar de med en stimulerande effekt som ökar blodgenomströmningen. Det mjukar upp musklerna och inverkar positivt på cirkulationen. Dessutom skyddas hunden från elementen. Kyla, regn, fukt och vind kan göra hunden frusen och stel – givetvis beroende både på ras och väderlek. Vi har tunna mesh-täcken, vattenavvisande täcken samt täcken med fyllning, för de kalla dagarna.
Låt hunden dra nytta av FIR-teknologins terapeutiska egenskaper redan under bilresan
När hunden sitter stilla under transporter är det ett perfekt tillfälle att svepa in den i ett hundtäcke som innehåller Welltex®️ eller Iontex®️. Många av våra kunder använder även en hundbädd eller en stor filt med FIR som underlag för den att ligga på. Detta minskar risken för att den stelnar till samt bidrar till ökat välbefinnande.
Låt hunden torka i ett hundtäcke
I blött och fuktigt väder, om hunden vattenapporterar - eller om den bara är vattenälskande! - så är det viktigt att den torkar snabbt och inte blir kall. Det ökar nämligen risken för vattensvans – ett fruktat tillstånd, eftersom det uppkommer snabbt och orsakar hunden betydande smärta och lidande. I värsta fall tar hundens bidrag till jaktdagen därmed tvärt slut.

Materialen i våra vattenavvisande hundtäcken har hög andningsförmåga, vilket innebär att de håller regnet ute men låter fukt avdunsta från kroppen. Våra material har även fuktavledande förmåga vilket gör att de absorberar och leder bort väta. Genom att övertäcka hunden blir det också lättare för den att åter bli varm och hålla värmen.
Understöd återhämtningen med hjälp av FIR!
Efter en ansträngande dag behöver hunden vila. Det kan till och med vara så att hunden är helt utmattad – men visar det först när dess arbete är slutfört. Den stimulerande effekten av FIR används just för energiformens förmåga att snabba på återhämtningen. Återigen beror detta på ett effektivare blodflöde, som i sin tur för med sig både syre och näring till trötta vävnader. Effekten upplevs ofta lindra träningsvärk, svullnad och ömhet i muskler och leder.
Hur fungerar Back on Track's textilteknologier?
Varenda produkt från Back on Track utgör en unik kombination av högpresterande funktionsmaterial och infraröd effekt.

Back on Track’s hundtäcken och ledskydd innehåller mineraler som absorberar den lågintensiva infraröda energi (FIR) som strålar ut från hundens kropp som en del av kroppsvärmen. Mineralerna återsänder sedan den välgörande energiformen, som tränger ner i vävnaderna och stimulerar cirkulation och blodflöde.

Detta är principen bakom Back on Track’s textilteknologier, som ofta upplevs lindra problem med stelhet, värk och inflammation i muskler och leder. Det ökade blodflödet understödjer kroppens egna läkningsprocesser, mjukar upp och bidrar till effektiv syresättning av vävnaderna.

Mer läsning