Håll dina djur svala i sommarhettan!

Våra produkter i kylmaterialet Cool on Track™ hjälper dig göra sommarvärmen mer uthärdlig för dina familjemedlemmar med päls!

Värme kan vara svår att hantera för en hund, eftersom den inte kan svettas som vi. Förbered dig redan nu inför årets värmebölja - så du alltid kan ha något kylande till hands med minsta möjliga besvär. Nu finns både hundtäcke, bandana, handduk och hundsockor i det smarta, temperatursänkande materialet. Vanligt vatten är allt som behövs och instruktionerna är de enklast tänkbara: blöt ner, krama ur, använd!

Kylande produkter hjälper hunden hålla sig sval, pigg och välmående i värmen. Framför allt minskar de risken för allvarlig överhettning och värmeslag.
- Och även om produkterna ursprungligen tagits fram för hundar, så är de precis lika effektiva och behagliga för dina katter, dina barn och dig själv.

Varma sommardagar = risk för värmeslag


Det är väl känt att hundar gör sig av med överskottsvärme främst genom att flämta, eller hässja, med öppen mun. Ju mer av munnens slemhinna som hunden kan blotta, ju bättre är det, eftersom ytan är full av blodkärl där blodet effektivt kan kylas ner av strömmande luft. När temperaturen stiger blir dock denna metod allt mer ansträngande för hunden och är det riktigt varmt blir den snart otillräcklig. En hund med tät och lång päls har särskilt svårt att hålla nere kroppstemperaturen.

Värmeslag är ett livshotande tillstånd som uppstår då hunden misslyckats med alla sina temperatursänkande strategier och kroppstemperaturen istället rör sig upp mot 42° C. Detta kräver alltid veterinärvård.

Som hundägare är det mycket viktigt att hålla hunden under uppsikt, se till att den har en sval plats att dra sig tillbaka till, samt ge den tillräckligt med vatten att dricka.
Cool on Track™ - för effektiv nedkylning!
Cool on Track™ är ett smart funktionsmaterial som kan suga åt sig stora mängder vatten i förhållande till sin vikt. När vattnet sedan avdunstar från ytan, genom ytterlagrets mesh-material, kan temperaturen sänkas med så mycket som 6° C. Materialet ger en intensivt kylande effekt, som helt och hållet beror på naturlig avdunstning av vanligt vatten. Cool on Track™ innehåller inga kemikalier och behöver inte heller kylas ner hjälp av kyl eller frys. Materialet kyler ner sig självt - och bibehåller sin kylande effekt så länge det är fuktigt.

Produkterna är framtagna för att kyla ner hunden kropp där det är som mest effektivt och känns som allra bäst för hunden. Hundtäcket kyler ner en stor del av hundens kropp, skyddar ryggen från den starka solstrålningen och hindrar pälsen från att absorbera och behålla solens värme. Det fästs enkelt med hjälp av kardborreband runt mage och hals.

Handduken kan användas som ett kylande liggunderlag. Hundar uppskattar särskilt att kunna lägga sig på någonting svalt, eftersom pälsen är betydligt tunnare på magen och blodkärlen ligger nära huden. När blodet kyls ner i de ytliga blodkärlen säker det kroppens temperatur. Bandanan fästs kring hundens hals och kyler effektivt de ytliga blodkärlen i hals och nacke. Hundsockorna känns svala mot trampdynorna och skyddar tassarna från varma underlag.
Enkla att använda och att ta med sig
Cool on Track™-kollektionens produkter är mycket praktiska att ta med på resor och utflykter. Har man tillgång till vatten har man även tillgång till långvarig svalka för sitt djur. Genom att blöta produkten då och då kan den användas från morgon till kväll.

På samma sätt som en svampduk för köket, behöver en Cool on Track™-produkt blötas och suga upp vatten ordentligt för att bli mjuk och följsam. När den torkar stelnar och hårdnar den, och bör därför varken böjas, vikas eller brytas i torrt tillstånd. Så snart den innehåller vatten blir den åter mjuk, kall och redo att användas!

Mer läsning

Guide: Välj rätt knäskydd

Guide: Välj rätt knäskydd

Lindra dina knäbesvär med ett knäskydd från Back on Track. I den här guiden får du tips och råd för att välja rätt modell för just dig och dina ...