Testvinnande ridhjälmar med Mips

Back on Track var först på den svenska marknaden att erbjuda säkra ridhjälmar med Mips® safety system. Våra EQ3-hjälmar revolutionerade branschen genom att göra det möjligt med hög säkerhet till ett lågt pris, så att alla ryttare ska kunna känna sig säkra i sadeln.

När Folksam 2018 genomförde ett stort test av säkerheten på de 15 vanligaste ridhjälmarna i Sverige, blev det mycket tydligt att Back on Tracks EQ3-hjälmar ligger i absolut framkant när det kommer till säkerhet! Vår Lynx-modell vann Bäst i test och presterade 30% bättre än genomsnittet. Tätt följd av Lynx blev EQ3 som vann den fina utmärkelsen Bra val.

2021 genomförde Folksam ett nytt stort test, där modellerna EQ3 Pardus+ Skruv och EQ3 Lynx Eventing ingick. Även de belönades med höga poäng och utmärkelsen Bra val. Det innebär att samtliga av Back on Track’s hjälmmodeller ligger i topplistan över marknadens säkraste ridhjälmar och har utmärkelserna Bäst i test / Bra val.

Vi är mycket stolta över testresultaten och att kunna erbjuda några marknadens säkraste ridhjälmar. Det är tydligt att våra hjälmar bidragit till en ökad efterfrågan på säkra hjälmar och att ridsporten på så vis blivit en säkrare sport.

Se hela testet på Folksam.se »
En ridhjälm som fått märkningen Bra val uppfyller lagkraven, är bättre än medelhjälmen och ger ett mycket bra skydd",

Folksam
Video: Så fungerar Mips
EQ3 Lynx Smooth Top, Blå
EQ3 Smooth Top, Svart
EQ3 Pardus+ skruv Smooth Top, Svart

Mer läsning

Du kanske också gillar