Ta hand om din ridhjälm

Ta hand om din ridhjälm för att hålla den fräsch och snygg. De olika materialen på hjälmarna kräver olika typer av skötsel.

Ridhjälmarna ska helst förvaras torrt och mörkt för bästa möjliga hållbarhet. Vi rekommenderar därför att våra ridhjälmar förvaras i en hjälmväska när de inte används. Det skyddar både från onödiga stötar och från solljus.
Så sköter du din ridhjälm i Micromocka
Micromocka är ett material som liknar sammet men är betydligt tåligare, och dessutom behåller färgen bättre utan att blekas i solen. Om du ridit i regnväder är det viktigt att låta hjälmen torka ordentligt innan den placeras i sin hjälmväska eller hjälmpåse. Rengör hjälmen genom att torka av den försiktigt med ett lätt fuktad trasa.
Så sköter du din hjälm med Smooth top
Smooth top är ett glatt och tåligt material som klarar de flesta väderförhållanden. Det kan vara en god idé att undvika grenar och andra vassa föremål som kan ge repor på hjälmens mattblanka yta. Blir den smutsig torkar du enkelt av den med en fuktig trasa och torkar den sedan torr med en handduk.
Funktionellt och tvättbart innerfoder
Alla våra ridhjälmar har innerfoder med Coolmax®-teknologi som håller dig torr och ger en behaglig känsla genom att transportera bort fukten. Fodret är avtagbart och kan enkelt tvättas rent med ljummet vatten. På så vis kan du hålla hjälmen fräsch, även efter sommarens svettiga ridpass i solen.

Låt alltid innerfodret torka ordentligt innan det sätts tillbaka i hjälmen. Om du rider ofta rekommenderar vi att köpa ett extra foder för att kunna byta mellan tvättarna.

Använd aldrig handsprit eller rengöringsmedel på eller i hjälmen, då det kan förändra och påverka egenskaperna i Mips-skalet.

Mer läsning

Ta hand om din jaktkompis!

Ta hand om din jaktkompis!

Ge din hund de bästa förutsättningarna för att kunna prestera på topp i skog och mark! När du är väl förberedd så kan du glömma allt annat och ko...

Du kanske också gillar