Ta hand om din ridhjälm
Ta hand om din ridhjälm för att hålla den fräsch och snygg. De olika materialen på hjälmarna kräver olika typer av skötsel.

Ridhjälmarna ska helst förvaras torrt och mörkt för bästa möjliga hållbarhet. Vi rekommenderar därför att våra ridhjälmar förvaras i en hjälmväska när de inte används. Det skyddar både från onödiga stötar och från solljus.
Så sköter du din ridhjälm i Micromocka
Micromocka är ett material som liknar sammet men är betydligt tåligare, och dessutom behåller färgen bättre utan att blekas i solen. Om du ridit i regnväder är det viktigt att låta hjälmen torka ordentligt innan den placeras i sin hjälmväska eller hjälmpåse. Rengör hjälmen genom att torka av den försiktigt med ett lätt fuktad trasa.
Så sköter du din hjälm med Smooth top
Smooth top är ett glatt och tåligt material som klarar de flesta väderförhållanden. Det kan vara en god idé att undvika grenar och andra vassa föremål som kan ge repor på hjälmens mattblanka yta. Blir den smutsig torkar du enkelt av den med en fuktig trasa och torkar den sedan torr med en handduk.
Funktionellt och tvättbart innerfoder
Alla våra ridhjälmar har innerfoder med Coolmax®-teknologi som håller dig torr och ger en behaglig känsla genom att transportera bort fukten. Fodret är avtagbart och kan enkelt tvättas rent med ljummet vatten. På så vis kan du hålla hjälmen fräsch, även efter sommarens svettiga ridpass i solen.

Låt alltid innerfodret torka ordentligt innan det sätts tillbaka i hjälmen. Om du rider ofta rekommenderar vi att köpa ett extra foder för att kunna byta mellan tvättarna.

Använd aldrig handsprit eller rengöringsmedel på eller i hjälmen, då det kan förändra och påverka egenskaperna i Mips-skalet.

Mer läsning

Ont i nacken - vanliga orsaker

Har du problem med din nacke? Det är mycket vanligt att känna sig stel i nacken och uppleva värk och ömhet i muskler och leder. Back on Track ha...

Halsband eller sele till hunden?

Nu inleder vi ett mycket spännande hundår med att släppa våra nya halsband och selar - framtagna för maximal funktion och största m...

Våra bästa julklappstips!

Vi hjälper dig gärna med både julklappstips, bra idéer och inspiration - så du kan hitta den perfekta presenten till alla du bryr dig om. Och du...

Du kanske också gillar