Test: Säkraste ridhjälmarna 2021

Folksam har genomfört ett nytt stort säkerhetstest av de vanligaste ridhjälmarna 2021. EQ3-ridhjälmarna från Back on Track ligger fortsatt i topp och samtliga modeller belönades med utmärkelserna Bäst i test och Bra val.

Testerna av ridhjälmarnas säkerhet är de tuffaste i branschen, och stort fokus ligger på att undersöka hur hjälmen skyddar vid sneda islag och rotation. Den typen av slag är kritiska för hjärnskakning och det är därför viktigt att hjälmen har en hög säkerhet. Hjälmarna som når upp till det bästa totalresultatet får märkningen Bäst i test eller Bra val.

"En ridhjälm som fått märkningen Bra val uppfyller lagkraven, är bättre än medelhjälmen och ger ett mycket bra skydd”, skriver Folksam om testresultaten.
Folksam genomförde ett första säkerhetstest av ridhjälmar år 2018, där Back on Track’s första hjälmar, EQ3 och EQ3 Lynx, testades. Nu har också modellerna EQ3 Pardus+ Skruv och EQ3 Lynx Eventing genomgått Folksams test - med höga poäng och utmärkelsen Bra val.

Det innebär att samtliga av Back on Track’s hjälmmodeller ligger i topplistan över marknadens säkraste ridhjälmar och har utmärkelserna Bäst i test/Bra val. Se testresultaten för alla hjälmar »
Ridhjälmarna från Back on Track
Back on Track var först på den svenska marknaden att erbjuda säkra ridhjälmar med Mips® safety system. Våra EQ3-hjälmar revolutionerade branschen genom att göra det möjligt med hög säkerhet till ett lågt pris, så att alla ryttare ska kunna känna sig säkra i sadeln.

- Vi är väldigt stolta över testresultaten och att kunna erbjuda några av marknadens säkraste ridhjälmar. Vi skapade nästa generationers ridhjälmar och driver utvecklingen framåt. Det är tydligt för oss att våra hjälmar med Mips har bidragit till en ökad efterfrågan på säkra hjälmar och att ridsporten på så vis blivit en säkrare sport, säger Eric Larsson, försäljningschef på Back on Track.
EQ3 Lynx Smooth Top, Blå
EQ3 Smooth Top, Svart
EQ3 Pardus+ skruv Smooth Top, Svart
EQ3 Lynx Eventing II Fälttävlanshjälm
Back on Track EQ3 Lynx Eventing II blev utsedd till Bra val.

Resultatet visade att Lynx Eventing är hela 36% bättre än medelhjälmen! Den blev dessutom bäst i test bland fälttävlanshjälmarna.

Mer läsning

Du kanske också gillar