Ridbyxor i ett helt unikt material

Det är något alldeles särskilt med Back on Track’s ridbyxor. De är designade av ryttare, för att kunna erbjuda exakt det som ryttare verkligen efterfrågar och uppskattar under ett intensivt ridpass. Vi tycker förstås att de är de bästa ridbyxor som finns. Men det verkligt unika ligger dolt i materialet.

Inuti varenda tråd i det följsamma, elastiska tyget finns mineraler inbäddade - utan att det märks på ridbyxorna om man bara ser eller känner på dem. Men mineralerna ger i själva verket våra ridbyxor helt exceptionella egenskaper.
“description
Back on Track-effekten kan inte tvättas ur
Back on Track's samtliga produkter tas fram i tekniska funktionsmaterial som kan erbjuda en terapeutisk effekt. Våra textilteknologier har sitt ursprung i upptäckten att specifika mineraler kan reflektera kroppsvärme i form av långvågig infraröd energi (FIR) – och att denna energi tycks ha särskilt gynnsamma effekter på biologiska vävnader.

Den infraröda energin återsänds ner i vävnaderna där den stimulerar blodcirkulationen lokalt och utövar den positiva effekt som ofta upplevs lindra stelhet och besvär i muskler och leder.

Eftersom de utvalda mineralerna smälts in i tygets trådar under tillverkningsprocessen sitter de där de sitter och kan inte nötas bort eller tvättas ur. Den eftersträvade effekten varar så länge plagget gör det.

Back on Tracks textil-teknologier utgörs dels av mineralerna, dels av den teknik som permanent fäster dem i olika funktionella material. I våra ridbyxor använder vi ett tyg med överlägsna materialegenskaper; perfekta för just detta användningsområde. Det har maximal andningsförmåga, transporterar bort fukt, torkar snabbt, håller formen och erbjuder en behaglig känsla av kompression.

Tillsammans med textil-teknologin Haematex™ uppstår en unik förening av funktion och effekt.
Upplev en infraröd energiboost!
Förmågan att absorbera och återutsända FIR beskrivs som ett ämnes emissivitet. De mineraler som används i våra textilier har hög emissivitet. De återutsänder (emitterar) den långvågiga infraröda energi som strålar ut från kroppen, tillsammans med kroppsvärmen. Produkter framställda av ett sådant material håller inte kvar värme om inte tygerna, förutom mineralinnnehållet, dessutom har isolerande egenskaper. På så sätt kan våra ridbyxor med Haematex™ ha hög andningsförmåga, vara fuktavledande och hålla sig svala, samtidigt som FIR kontinuerligt reflekteras tillbaka mot kroppen.

Ökad blodcirkulation understödjer kroppens egna läkande processer. Effekten kan gynna återhämtningen och lindra besvär som stelhet och träningsvärk. Det har även visat sig att FIR fungerar utmärkt förebyggande.

Mjuka, varma muskler ger ökad rörlighet, större flexibilitet och därmed möjlighet till snabbare reaktioner - precis vad som kan behövas i både sadeln och stallet!
Se våra olika modeller!
Katie Ridbyxa
Medelhög linning, elastisk midja & stretchpaneler i mesh vid benslut
Julia Ridbyxa
Unik skräddarsydd passform med hög och välformad linning
Carmen Ridtights
Nära passform med medelhög, bred linning med ett följsamt tyg

Mer läsning