Är du och din hund redo för jakten?

Dags för jaktsäsong och långa härliga dagar i skogen! Se till att välja funktionella kläder och tillbehör till både dig och din hund.

Kläder efter väder, lager-på-lager och smarta funktionsmaterial - med det kommer man långt för att få en trevlig upplevelse av jakten. För få saker kan förta tjusningen så som att frysa, bli blöt eller få ont. Anpassa klädseln efter vad du ska göra under dagen. Kommer du att gå mycket eller kommer du att sitta på pass? Det avgör såklart hur varmt klädd du behöver vara.
Funktionskläder med Welltex®
Oavsett hur aktiv du kommer att vara så gäller det att välja en bra bas med sköna och funktionella underkläder, långkalsonger, tröja, strumpor och så vidare. Ett baslager av kläder med Welltex®-teknologi ger dig de bästa förutsättningarna att känna dig bekväm under långa dagar utomhus.

Welltex® består av mineraler som smälts in i trådarna till grundmaterialet på våra tyger. Mineralerna reflekterar din kroppsvärme i form av långvågig infraröd energi, vilket kan öka blodcirkulationen och ge dina muskler och leder extra blodgenomströmning. På så vis kan du få längre uthållighet, hålla muskulaturen varm och flexibel samt få en snabbare återhämtning efter att du varit aktiv.
Mössa Kim, Grön, från Back on Track
Mössa Kim
Mössa i ullmix, fodrad med Welltex® som håller dig varm utan att bli svettig. Perfekt mot kalla öron och kan minska muskelspänningar kring huvudet.
Strumpor från Back on Track
Strumpor
Höga strumpor med Welltex®. Blodcirkulationen kan främjas med hjälp av teknologin vilket håller fötterna varma, minskar svullnad och ömhet.
Långärmad tröja från Back on Track
Långärmad tröja
Ribbstickad i en mjuk och behaglig bomullsmix med Welltex®. Extra lämplig vid ömhet eller stelhet vid skuldror, rygg, nacke, höfter, armbågar eller handleder.
Långkalsonger från Back on Track
Långkalsonger
Bekväma långkalsonger med Welltex®. Tillverkade i ett slitstarkt material som håller dig varm under lågintensiva aktiviteter, perfekta till jakten.
Innersulor till skor från Back on Track
Filtsulor
Iläggssulor med Welltex® som kan bidra till en ökad blodcirkulation i fötterna. Det gör sulorna extra lämpliga vid kallare temperaturer eller vid stillasittande.
Nackskydd polokrage från Back on Track
Nackskydd med polokrage
Skyddet är tillverkat med Welltex® för att öka blodcirkulationen, något som kan lindra problem med ömhet eller stelhet i nacke, axlar och skuldror.
Förebygg skador och återhämta dig snabbare
Statiska positioner och ovana rörelser kan lätt leda till skador och ge ont i kroppen. Har du exempelvis problem med stelhet i knäna, får lätt ont i ryggen eller har artros som besvärar dig – då kan det vara bra att förbereda sig med led- och muskelskydd.

Våra skydd med Welltex®-teknologi fungerar både förebyggande, ger extra support samt kan bidra till snabbare återhämtning. Många av våra kunder med ledbesvär upplever en hjälpsam effekt mot stelhet, inflammationer, artros, reumatism.
Knäskydd med spänne, från Back on Track
Knäskydd med spänne
Knäskydd med Welltex® som kan vara hjälpsamt vid förslitningar och knäskador. Kroppsnära och flexibelt med två mjuka rörliga stödfjädrar i sidorna.
Handskar från Back on Track
Handskar
Smidiga handskar med Welltex® som kan öka blodgenomströmningen i händerna. Kan användas ensamma eller under andra handskar.
Ryggbälte med smal front från Back on Track
Ryggbälte med smal front
Får du lätt ont eller blir stel i ryggen? Ryggbältet ger extra stöd och kan lindra olika ryggbesvär med hjälp av Welltex®-teknologin.
Ge hunden de bästa förutsättningarna
Självklart ska även hundarna få de bästa möjliga förutsättningarna för en behaglig och trevlig jaktupplevelse! Först och främst är det viktigt att hunden är i god form med tillräckligt bra kondition och styrka för att orka följa med på jakt. Ivriga och otränade hundar löper stor risk att skada sig genom att överanstränga sina muskler och leder.

Ta väl hand om hundens muskler genom bra förberedelser samt återhämtning efteråt. Back on Track’s hundtäcken med Welltex® eller Iontex® fungerar på samma vis som i produkterna för människor. De kan hjälpa din hund att hålla sig rörlig i kroppen och på så vis minska risken för skador. Även efteråt kan återhämtningen gå snabbare och minskar problem med träningsvärk och trötta muskler.
Hundtröja Eddie, Orange, från Back on Track
Hundtröja Eddie
Hundtröja med hög synlighet tack vare den orangea färgen och reflexdetaljer. Följsamt material med Iontex®. Perfekt på både lång- och korthåriga hundar.
Hundbädd för hundburar, från Back on Track
Hundbädd Cage fit
Låt hunden vila på en hundfilt med Welltex®. Den här modellen passar perfekt i buren på väg ut i skogen, men även att återhämta sig på hemma.
Cassie Hundtröja i fleece från Back on Track
Cassie Hundtröja
Mjuk hundtröja i ett härligt fleecetyg med Iontex®. Passar bra både att använda ensam och som ett värmande lager under ett annat täcke.
Hundtäcke Bark från Back on Track
Hundtäcke Bark, Svart (finns även i grått)
Ett vattenresistent allroundtäcke med Iontex®. Bekvämt med hög andningsförmåga och en passform som ger bästa möjliga rörelsefrihet till framtiden.
Hundtäcke Nella från Back on Track
Hundtäcke Nella, Grå (finns även i svart)
Ett vattenresistent allroundtäcke med Iontex®. Bekvämt med hög andningsförmåga och en passform som ger bästa möjliga rörelsefrihet till framtiden.
Hundregntäcke med eller utan stoppning från Back on Track
Hundregntäcke med/utan stoppning
Slitstarkt regntäcke med Welltex®-foder som skyddar din hund mot regn och blåst, samtidigt som muskler och leder håller sig rörliga.

Mer läsning

Guide: Välj rätt knäskydd

Guide: Välj rätt knäskydd

Lindra dina knäbesvär med ett knäskydd från Back on Track. I den här guiden får du tips och råd för att välja rätt modell för just dig och dina ...