5 övningar som kan lindra ryggont

Testa dessa 5 enkla övningar för att stretcha ryggmuskulaturen och på så vis minska problem med stelhet och ömhet ryggen.

Med ryggövningar och stretching av ryggen ökar blodgenomströmningen, något som främjar rörlighet och hjälper till att mjuka upp stela muskler. För ytterligare hjälp på traven kan du kombinera träningen med våra produkter som reflekterar långvågig infraröd energi. De kan stimulera blodcirkulationen i området ytterligare och därmed minska besvär med stelhet i ryggen.

Tänk på att alltid stretcha ryggen försiktigt, särskilt om du har någon form av känd ryggskada eller problem. Följ kroppens signaler och låt det bli en behaglig upplevelse!
Övning 1
Barnets position
En traditionell yoga-pose som hjälper till att stretcha ländrygg, rumpa och baksida lår.

Gör såhär:
Ställ dig på alla fyra och sjunk tillbaka med höfterna så de vilar vid hälarna. Sträck ut händerna framför dig genom att vandra ut med händerna. Känn hur din mage vilar mot låren och låt pannan vila mot underlaget. Stanna i positionen i 10 andetag.
Övning 2
Liggande twist
En riktig ryggfavorit! Med den här övningen sträcker du ut sidan av ryggen, nacke, bröst och höfter.

Gör såhär:
Lägg dig på rygg och dra upp knäna mot bröstet. Fäll sedan båda knäna åt ena sidan och sträck ut armarna. Du kan även testa att vrida på nacken och titta åt motsatt håll från benen. Stanna kvar i övningen i 10 andetag och byt sedan håll.
Övning 3
Kobran
En klassisk yoga-pose som hjälper dig att sträcka ut ryggen ordentligt.

Gör såhär:
Lägg dig på mage med händerna vid axlarna och underarmarna i marken. Lyftt sedan upp bröstet och hela överkroppen genom att trycka nedåt med dina händer. Håll positionen i 10 andetag.
Övning 4
Stretcha höftböjaren
En riktig toppenövning för dig som sitter mycket, löptränar, promenerar, rider... Ja för alla egentligen! Ger en behaglig stretch av höftböjaren och kan vara hjälpsam vid besvär i ländryggen.

Gör såhär:
Ställ dig på alla fyra och sträck fram det ena benet så att det hamnar ungefär i höjd vid dina axlar. Sjunk ned i positionen och känn hur höften får sträckas ut. Stanna kvar i positionen i 10 andetag, byt sedan sida.
Övning 5
Benen mot väggen
En lätt men mycket effektiv övning som din ländrygg kommer att tacka dig för!

Gör såhär:
Lägg dig på rygg med rumpan mot en vägg och lyft upp benen så att de hamnar parallellt med väggen. Du kommer att känna hur musklerna i den nedre delen av ryggen slappnar av successivt. Stanna i positionen i ungefär 5 minuter.
Produkttips för ökad rörlighet
För dig som lätt blir stel och öm i ryggen finns även många bra produkter som kan lindra besvären. Våra muskelskydd och plagg med Welltex® reflekterar kroppsvärmen som långvågig infraröd energi. Det kan stimulera blodgenomströmningen i området och på så vis främja rörliga och flexibla muskler och leder. De är därmed ett utmärkt komplement till din övriga träning och stretching.
   
Ryggbälte med stöd
Ryggbälte med smal front
+Physio Midjegördel 4way Stretch
P4G Welltex Tape
T-shirt med Welltex
Tröja i polypropylen med Welltex

Mer läsning

Du kanske också gillar