Köpa en begagnad ridhjälm?
Annonser på begagnade ridhjälmar kan locka med reducerade priser. I den här artikeln reder vi ut vad man ska tänka på kring begagnade hjälmar.

Även om hjälmen ser hel och ren ut, och kanske till och med ligger i sin originalförpackning, så är det omöjligt att veta vad den varit med om under tiden som säljaren haft den. Ridhjälmens funktioner och upptagningsförmåga kan vara mycket försämrad efter ett fall i golvet eller ett slag. Det är också svårt att veta hur gammal hjälmen är och hur materialet har åldrats i den. Därför rekommenderar vi alltid att köpa en ny ridhjälm, antingen i butik eller online.
En billig försäkring
En ridhjälm har en livslängd på ungefär 3 år innan den bör bytas ut. Ser man till inköpspriset kontra dess livslängd så är hjälmen en billig försäkring.

Back on Track var först på den svenska marknaden att erbjuda säkra ridhjälmar med Mips® safety system. Våra EQ3-hjälmar revolutionerade branschen genom att göra det möjligt med hög säkerhet till ett pris som alla ryttare har råd med. Vi är glada över att se hur efterfrågan på ridhjälmar med Mips ökar och att ridsporten på så vis blivit en säkrare sport!
Skaffa en ridhjälm som barnet kan växa i?
Det kan bli kostsamt att byta hjälm i takt med att barn växer. För växande barn rekommenderar vi därför i första hand en justerbar hjälm, där de har utrymme att växa i. Det viktigaste är dock att hjälmen sitter bra och att storleken inte blir på bekostnad av säkerheten.

Mer läsning

Guide: Ridbyxor

När det är dags för ett par nya ridbyxor ställs du inför en mängd valmöjligheter. Förutom att hitta den modell som passar just dig ska du välja b...

Håll dina djur svala i sommarhettan!

Våra produkter i kylmaterialet Cool on Track™ hjälper dig göra sommarvärmen mer uthärdlig för dina familjemedlemmar med päls! Värme kan vara svå...

Vattensvans - förebygg och lindra!

Vattensvans är ett uttryck många hundägare känner till men vad är det egentligen och hur kan vi förebygga problemet? Man vet inte exakt va...

Du kanske också gillar