Våra vardagshjältar - Deluxe!

“description
"- Ett drömprojekt!"
Intervju med Linda Nilsson om Royal Deluxe Collection

Back on Track's senaste skapelse, Royal Deluxe Collection, är resultatet av vårt brinnande intresse för passform - och det faktum att våra designers fått fria händer att vidareutveckla och förbättra våra mest populära produkter. “Ett drömprojekt!”, konstaterar Linda Nilsson, vår produktutvecklare för häst. "Passform är ju min passion så det har hela tiden varit mitt fokus."

Mesh-täcket med tillhörande halsdel, våra quick wraps och våra hasskydd har samtliga givits en ny och mer skräddarsydd form samt utrustats med detaljer som gör dem mer anatomiskt välsittande och väsentligt minskar risken för tryck och skav.
Det övergripande målet har varit; mer formsytt, enklare och plattare knäppningar, mer funktionella material och anatomiskt placerade sömmar. Allt för att göra produkterna så behagliga som möjligt för hästen och så praktiska som möjligt för hästägaren och ryttaren.

I centrum finns som alltid Welltex®, vår terapeutiska textilteknologi som innebär att mineraler finns insmälta i materialets trådar närmast hästen. Mineralerna fångar upp den infraröda energi som avges från hästens kropp och återsänder den ner i vävnaderna; något som kan bidra till ökad blodcirkulation, minskad stelhet och mjukare muskler.

Tack vare formgivningen framhävs effekten på ett nytt sätt.
Berätta vad du är mest nöjd med!
- Jag har länge velat vidareutveckla passformen på meshtäcket - och nu fick jag äntligen chansen! I den nya versionen finns mer utrymme över bogspetsarna, tack vare “osynliga” bogveck som ger hästen stor rörelsefrihet. Det nya täcket är också mindre djupt och saknar svanslapp, vilket gör att det passar bättre under ett utetäcke - det hänger inte ner eller sticker fram under det skyddande skalet, när man använder meshtäcket utomhus.

- Men jag är faktiskt mest stolt över våra nya snabbandage - Royal Quick Wraps Deluxe! Alla lager, inklusive padding, är formsydda och följer tätt underbenets anatomi. De är särskilt framtagna för att undvika tryck på senorna och är lätt utställda både upptill och nertill för att inte smita åt, skava eller hindra rörelser. Designen är unik och är nu även mönsterskyddad.

- Jag har även givit ny form åt våra hasskydd och genomfört samma förbättringar där: skydden är mer välsittande och passar bättre runt benet med minsta möjliga tryck på senor, muskler och nerver. De går även högre upp på benet och har en mer rundad kontur. De sitter kvar, men sitter inte åt!
“description
Vad ska man tänka på om man vill uppgradera sina gamla favoriter?
- Storlekarna blir viktigare! Alla produkter är mer kroppsnära, anatomiska och formanpassade. Det innebär att det blir mer viktigt att mäta sin egen häst och kolla våra storlekstabeller innan man väljer storlek.
Vad kan du säga om de nya materialen?
- Innerpaden på våra nya Quick Wraps har förstärkts nertill med ett vattenavvisande material, vilket gör dem mer hållbara och motståndskraftiga mot väta och smuts.
- Meshtäcket är ju en av våra absoluta storsäljare, framför allt på grund av Back on Track-effekten. Det nya innerfodret har samma förmåga att reflektera infraröd energi och samma goda andningsförmåga - men är mer tättvävt för att åstadkomma en halare yta. Det minskar risken för att tyget fastnar i hästens hår. Samma tyg finns i halsdelen.

- Knäppningar och spännen är lätta och platta. Halsdelen fästs till exempel i täcket med hjälp av platta kardborreband runt metallringar. Det är även möjligt att fästa den i grimman. Täcket knäpps i fronten med lätta T-spännen.

- Sedan har vi arbetat hårt med sömmarna; dels deras slitstyrka, dels deras placering. De sömmar som utsätts för mest slitage är förstärkta och samtliga är placerade med omtanke så att de inte trycker, skaver, stasar eller inskränker rörelsefriheten. Kardborrebandet som försluter hasskydden över hasspetsen en tvådelat för att minska trycket mot leden. Jag har närstuderat hästens anatomi och samarbetat med en veterinär för att få till en design utan tryckpunkter över känsliga strukturer. Vi är mycket nöjda med slutresultatet!
Slutligen; vilken är din favoritfärg?
- Kollektionen kommer i svart, grönt, rött, brunt eller blått. Alla är snygga tillsammans och kan mixas och matchas. Det mesta från Back on Track är ju svart, men jag har två nya favoriter i den här kollektionen: rött och blått!Fakta om kollektionen:

Royal Deluxe Collection består av Royal Mesh Rug Deluxe med Neck Cover, Royal Pony Mesh Rug Deluxe, Royal Quick Wraps Deluxe och Royal Hock Boots Deluxe - samt smidiga påsar för förvaring av meshtäcket och halsdelen. Påsarnas bottenplatta matchar färgerna i kollektionen.

Mer läsning

Guide: Välj rätt knäskydd

Guide: Välj rätt knäskydd

Lindra dina knäbesvär med ett knäskydd från Back on Track. I den här guiden får du tips och råd för att välja rätt modell för just dig och dina ...