Guide: Ridbyxor

När det är dags för ett par nya ridbyxor ställs du inför en mängd valmöjligheter. Förutom att hitta den modell som passar just dig ska du välja både funktioner och material för dina behov. Vi har därför skapat en guide som ska göra det enklare att välja de bästa ridbyxorna just för dig!

Lär dig om våra olika modeller, vilken skoning som passar din ridning och varför våra material är särskilt bra i ett par ridbyxor.
Haematex™ i materialet
Alla våra ridbyxor är tillverkade i ett funktionsmaterial med maximal andningsförmåga och hög fuktreglerande förmåga. De fungerar utmärkt året om och hjälper dig att bibehålla en optimal kroppstemperatur. Materialet ger även hög elasticitet, lagom fast stöd och en skön känsla. Dessutom innehåller det textilteknologin Haematex™.

Haematex™ fungerar likt våra andra textilteknologier, Welltex® och Iontex®, och innebär att inbäddade mineraler i tygets trådar återreflekterar kroppsvärmen i form av långvågig infraröd energi.

Funktionsmaterialet och Haematex™ tillsammans ger ridbyxorna optimala egenskaper under träningspass och fysisk aktivitet. Känn dig bekväm, stark och uthållig under hela dagen i sadeln och i stallet!
Våra olika modeller
Katie Ridbyxa
Medelhög linning, elastisk midja & stretchpaneler i mesh vid benslut
Julia Ridbyxa
Unik skräddarsydd passform med hög och välformad linning
Carmen Ridtights
Nära passform med medelhög, bred linning med ett följsamt tyg
Materialet och passformen
Ridbyxorna är framtagna för att stötta dig som atlet och ge dig största möjlighet att prestera. Våra ridbyxor är framtagna för att följa din kropp och inte hindra dina signaler till hästen.

Alla ryttare spenderar tid sittande, i sadeln, därför är mönstret anpassat för just det - en sittande position. Inga flera skavande sömmar eller knappar som nyper i midjan. Fickorna är tunt fodrade för att inte vara i vägen eller klämma. Vi har två olika modeller som har olika höjder på midjan, just så att du kan välja den som passar dig allra bäst.
Helskodda eller Knäskodda
Vi har två olika varianter av skoning på våra ridbyxor, helskodda eller knäskodda. Helskodda ridbyxor ger dig ett grip-system både vid insidan av benen och rumpan. Detta gör att du får en stabilare sits och stadigt grepp i sadeln. Helskodda ridbyxor är populära bland dressyrryttare.
Knäskodda ridbyxor har endast grip-systemet vid insidan av benen. Detta är lämpligt för dig som vill kunna röra dig lite mer i sadeln. Knäskodda ridbyxor ger dig fortfarande den stabilitet som behövs vid insidan av dina ben. Därför passar dessa ridbyxor dig som hoppryttare. Om du är en ryttare i början av din utveckling så kan ett par helskodda ridbyxor ge extra stabilitet.
Typer av skoning
Det finns en rad olika skoningar att välja mellan. Mockaskoning, siliconskoning eller PU-tryck. På våra damridbyxor har vi valt att använda oss av PU-tryck som ger ett överlägset grepp och är väldigt hållbart. Mönstret på skoningen är utformat för att ge dig maximal komfort och för att bevara elasticiteten i tyget.
Bäst i test
Den tyska hästtidningen Mein Pferd har testat våra ridbyxor!

”Det är inte lätt att hitta de perfekta ridbyxorna. De är antingen för smala i midjan, och när man väl hittar ett par som sitter bra i midjan, då blir de istället för stora i benen. Dessutom blir många byxor för varma på sommaren och för kalla på vintern. Sökandet efter de perfekta ridbyxorna är lite som jakten på drömhästen - det finns många bra alternativ men få som övertygar dig helt.

Back on Track har släppt ett par ridbyxor som kommer nära perfektion. De är superbekväma, med ett bra grepp och många smarta funktioner som andra byxor saknar. Väldigt trevliga ridbyxor som är både slitstarka och bekväma, med en passform som fungerar bra för alla kroppsformer. Vi kan verkligen rekommendera dem!“Betyg: Utrustningens poäng: 5/5 Praktiskt test: 5/5 Pris / Prestanda: 5/5
Totalt: 15/15 poäng


Se Linda Nilsson, Produktutvecklare på Back on Track, prata om våra ridbyxor!

Mer läsning

Ta hand om din jaktkompis!

Ta hand om din jaktkompis!

Ge din hund de bästa förutsättningarna för att kunna prestera på topp i skog och mark! När du är väl förberedd så kan du glömma allt annat och ko...