Back on Track + Swedish Posture
“Sporttopp
Nu presenterar vi ett unikt samarbete tillsammans med Swedish Posture. Våra produkter förenas genom välbefinnande och stil i centrum. Vi arbetar mot en bättre hälsa, ett mer aktivt liv och lindring av obehag från trötta, stela muskler och leder.

Vi har mycket gemensamt - men våra produkter har olika fokus och verkar på olika sätt. Produkterna från Swedish Posture och Back on Track kompletterar därför varandra på ett naturligt sätt och skapar en stark synergieffekt, med resultat som sträcker sig från kroppens yta till dess allra innersta strukturer. Kombinationen av våra produkter erbjuder ett högklassigt och effektivt hjälpmedel för bättre hälsa och ökat välmående.

Utforska våra produkter här »
Swedish Posture - för bättre hållning
En hållningssele från Swedish Posture ger omedelbar effekt. Det känns ordentligt när hållningen rätas upp och ryggkotorna travas rätt. Kunden, berättar grundaren och VD:n Emma Pihl, brukar då själv utbrista i alla de argument som en marknadsavdelning annars kan tänkas producera. De säljer sig själva, konstaterar Emma. Dålig hållning och problem från rygg, nacke och axlar är utbrett, även bland yngre och medelålders människor.

En bättre hållning syns dessutom omedelbart. Personen får en annan utstrålning och rör sig på ett sätt som ofta uppfattas som självsäkert och stilfullt. Alla kläder sitter bättre. Swedish Posture har en tydligt estetisk livsstilsprofil, där omsorg om hållningen och ryggen är en självklar del av ett hälsosamt och framgångsrikt liv.
“Hållningsväst
Back on Track – ger stöd och stimulerar blodcirkulationen

Back on Tracks klädesplagg och ledskydd verkar genom de mineraler som smälts in i olika funktionella textilier. Den välgörande effekten uppstår när mineralerna återsänder kroppsvärmen i form av långvågig infraröd energi. Stöd och skydd ger extra support till leder och mjukdelar - men den infraröda energin kan även öka blodgenomströmningen. Tillsammans upplevs detta ofta lindra besvär från överansträngda, kalla eller stela muskler och leder.

Textil-teknologin Welltex®, den första och mest kända från företaget, introducerades av grundaren och VD:n Dr. Erland Beselin, som stött på principen med djupverkande ledstöd under sina resor.Back on Tracks textil-teknologier har sedan utvecklats vidare och blivit fler, samt funnit nya användningsområden. Iontex®, som är särskilt utvecklad för sportkläder, är ett exempel på det.

Reflektionen av infraröd energi tillför en extra egenskap till kläderna, utöver funktionsmaterialens egna. Plaggen kan därför vara varma, isolerande, svala, fuktavledande eller ha hög andningsförmåga, beroende på hur de ska användas - och utöver detta även reflektera den välgörande infraröda energin med hjälp av mineralerna.

“Sporttopp
Swedish Posture och Back on Track arbetar tillsammans
Swedish Posture har utvecklat en mängd verktyg som syftar till att korrigera hållningen och inpränta i muskelminnet hur en ergonomisk position ska kännas. De påminner kroppen - men utan att överta musklernas arbete eller stödjande funktion. Målet är att lära kroppen belasta rätt muskler på rätt sätt och därigenom stärka musklerna. När skelettets delar intar rätt position i förhållande till varandra, minskar också spänningar och slitage i kroppens mjukdelar.

Swedish Posture och Back on Track kombinerar den medelbara insatsen med långsamt verkande effekter: kroppen rätas upp och blodcirkulationen i musklerna stimuleras. Tillsammans förstärker produkterna varandras fördelar, för att ge bästa möjliga resultat.
Hållningsväst
Vi ger dig en bekväm och effektiv hållningsväst som förbättrar din hållning och ger stöd till länd- och bröstrygg. Insidan är fodrad med Welltex® för att främja en ökad blodgenomströmning i området och kan bidra till avslappnade muskler.
Sporttopp
Prestera på topp med denna innovativ och bekväm sport-bh som hjälper till att påminna dig om din hållning och justera axlarna till en korrekt position under träningspasset. Ffodrad med Iontex® för att reflektera infraröd energi och stimulera blodcirkulationen.
Terapeutisk Iläggssula
Här har du ett par ortopediska och funktionella iläggssulor för att ge stöd med hög komfort. Sulan ger support till fotvalvet och hjälper till att förbättra hållningen genom att räta upp fot, fotled, knä och höft till en korrekt position. Sulorna är fodrade med Iontex® som kan gynna blodflödet till musklerna.

Mer läsning

Vattensvans - förebygg och lindra!

Vattensvans är ett uttryck många hundägare känner till men vad är det egentligen och hur kan vi förebygga problemet? Man vet inte exakt va...

Hur planerar du din hundträning?

Det är äntligen dags för utesäsong och med det innebär det att träningssäsongen också är på ingång. Kanske har du och din hund haft en viloperi...

Welltex® - för dig med artros!

Vår historia började med ledsmärta. Faktum är att Back on Track’s allra första produkter togs fram i syfte att underlätta livet för människor ...