Så håller du din hund varm i vinterkylan

Håll din bästa vän varm i vinterkylan! Under promenader och aktiviteter i kyligt väder är det extra viktigt att hundens muskler och leder inte blir nerkylda.

Genom att använda ett täcke så minskar risken för att hunden blir kall och stel. Våra hundtäcken innehåller reflekterande Welltex®-teknolog som kan hjälpa till att stimulera blodcirkulationen. Det kan bidra till mer flexibla muskler och lindra besvär med inflammationer och artros.

Vissa hundar är mer frusna än andra. Utgå från din hund och aktivitet när du väljer täcke. Våra hundtäcken kan användas både för sig själva och tillsammans. Under kallare dagar kan det vara bra med ett fleece- eller nättäcke under yttertäcket som ett värmande lager.

Vad är Welltex?

Welltex reflekterar kroppens energi

Welltex® är Back on Tracks första och mest välkända teknologi, en synergi mellan gammal kinesisk erfarenhet och modern vetenskaplig textilteknologi.

Welltex®-teknologin innehåller en unik sammansättning av naturliga mineraler som smälts in i trådarna på grundmaterialet till våra tyger. Mineralerna fångar upp kroppsvärme och omvandlar den till långvågig infraröd energi, som reflekteras tillbaka till din hud, leder och muskler. Infraröd energi är känd för sin förmåga att öka blodcirkulationen, något som kan hjälpa under återhämtning från skador eller vid spända muskler.

Alla våra produkter har optimal andningsförmåga, vilket gör dem bekväma att använda eftersom värmen inte stängs in eller isoleras - det är den infraröda energin som ger effekten.

REKOMMENDERADE PRODUKTER

Mysiga och funktionella hundbäddar

Det är självklart viktigt att hunden inte heller känner sig kall eller stel hemma när den kopplar av. Våra hundbäddar är fodrade med Welltex®, vilket kan ge en avslappnande och värmande effekt och vara hjälpsamt vid återhämtning. Vi på Back on Track har själva lagt märke till att våra hundar i första hand väljer att lägga sig i en bädd med Welltex® framför en vanlig bädd utan tekonologi. Det ser vi som ett tydligt kvitto på att hunden uppskattar känslan och effekten som materialet ger.

REKOMMENDERADE PRODUKTER

RELATERADE ARTIKLAR

Klä dig rätt för vinterns aktiviteter

Så håller du hästen varm i vinter