Fri frakt över 500 kr • Skickas inom 1-2 dagar • Klarna Säkra betalningar med Klarna
Varukorg

Betala med: Klarna

Så håller du hästen varm i vinter

Se till att din häst inte blir kall eller fryser i vinterkylan. Under träningspass i kallare temperaturer är det extra viktigt att hästens muskler blir ordentligt uppvärmda för att undvika skador.

Våra hästtäcken är fodrade med Welltex®-teknologi för att stimulera blodcirkulationen. Det kan bidra till mer flexibla och mjuka muskler - perfekt inför ridpasset och som återhämtning efteråt. Om hästen blivit svettig av träningen så lägg på ett täcke som transporterar bort fukten från hästens hud och päls. På så vis blir hästen både torr och håller sig varm och bekväm.

Våra fleece- och nättäcken är mycket uppskattade och har många goda egenskaper som passar bra under de kalla vintermånaderna. Det finns extra halsdelar att fästa i täckena för att även hålla halsen varm och flexibel.

Vad är Welltex?

Welltex reflekterar kroppens energi

Welltex® är Back on Tracks första och mest välkända teknologi, en synergi mellan gammal kinesisk erfarenhet och modern vetenskaplig textilteknologi.

Welltex®-teknologin innehåller en unik sammansättning av naturliga mineraler som smälts in i trådarna på grundmaterialet till våra tyger. Mineralerna fångar upp kroppsvärme och omvandlar den till långvågig infraröd energi, som reflekteras tillbaka till din hud, leder och muskler. Infraröd energi är känd för sin förmåga att öka blodcirkulationen, något som kan hjälpa under återhämtning från skador eller vid spända muskler.

Alla våra produkter har optimal andningsförmåga, vilket gör dem bekväma att använda eftersom värmen inte stängs in eller isoleras - det är den infraröda energin som ger effekten.

REKOMMENDERADE PRODUKTER

Extra innerfoder till hästens täcke

Genom att använda ett separat innerfoder till täcket kan du fortsätta att använda hästens vanliga täcke även under vintern. Innerfodret Felix är lättviktigt för att ge extra värme utan att öka trycket på muskulaturen.

Innerfoder Felix finns med två olika fyllningar att välja mellan, 100g och 200g.

Täcke under ridpasset

Se även till så att hästen blir ordentligt uppvärmd och håller en lagom kroppstemperatur under ridningen. Ett skrittäcke är lämpligt för att ländrygg och kors inte ska bli kalla. Våra schabrak med Welltex® kan även bidra till ökad blodcirkulation vilket ger hästen de bästa förutsättningarna för prestation, även i kyligt väder.

REKOMMENDERADE PRODUKTER

Mössa Kim - Back on Track Sverige

Handskar Iris - Back on Track Sverige

RELATERADE ARTIKLAR

Så klär du dig rätt för vinterns aktiviteter

Så håller du din hund varm i vinter