Fri frakt över 500 kr • Skickas inom 1-2 dagar • Säkra betalningar med Klarna
Varukorg

Betala med: Klarna

Hur fungerar Back on Track?

Back on track unika keramiska textil, Welltex innehåller värmereflekterande egenskaper. Textilen är en synergi mellan gammal kinesisk erfarenhet och modern vetenskaplig textilteknologi. 

Denna typ av smärtlindrande terapi utvecklades från den forntida kinesiska praxis genom att applicera en speciell typ av värmande marmor sten på värkande muskler.

Kineserna sökte och använde bara en viss form av denna marmor, som omfattade ett specifikt sortiment av metalloxider som gav sin kraft för att lindra smärta.

Metalloxider reflekterar kroppsvärmen på ett sätt som stimulerar blodflödet och kroppens cellaktivitet.

På grund av sin växande popularitet, blev denna speciella marmor väldigt efterfrågad. De främjade kineserna att experimentera med alternativa leror innehållande liknande metalloxider. De bakade dessa leror för att bilda keramiska plattor som de sedan kunde applicera på liknande sätt som marmor stenarna. De identifierade så småningom en lera som skulle motsvar det önskade resultatet.

Dessa keramiska plattor har sedan applicerats genom att smälta en finpulveriserad form av denna keramik i de syntetiska trådarna på tyget. Som gör att tygerna i våra produkter har samma effekt som de keramiska plattorna. 

Den långvågiga infraröda värmestrålningen har väl belagd och dokumenterad forskning på att det ökar blodcirkulationen. Den ökade blodcirkulationen i sin tur luckrar upp muskelspänningar och verkar förebyggande. Det har visat sig vara ett mycket viktigt användningsområde för den skadeförebyggande effekten man får när skydden används inför träning och tävling.

Eftersom människor och djur utstrålar kroppsvärme både vid vila och aktivitet kan produkterna med fördel användas både under natten och under själva träningen. 

Vid vila är utstrålningen dock mindre än om kroppen arbetar. Därför är det absolut effektivaste sättet att använda sig av produkterna, både vid vila och vid aktivitet vid de mest utsatta områdena.  

Hur börjar jag använda produkterna?

Viktigt är att börja använda produkterna gradvis så kroppen får en chans att vänja sig vid effekten av tygerna. Använd produkten max 4 timmar de första 2-3 dagarna. Anledning till rekommendationen är att en del människor kan uppleva smärta till en början. Hos häst och Hund kan det yttra sig i en svullnad. Detta beror på den ökade blodgenomströmningen, vilket egentligen är ett gott tecken på det keramiska tygets effekt.

Den initiala smärtan eller svullnad som kan uppstå efter bara någon timmes användning. Man bör då låta bli att använda produkten mer samma dag utan istället introducera produkten lite mer gradvis de följande dagarna. 

Efter introduktionsperioden bör man öka användningen till minst 8 timmar per dygn, gärna längre. Redan efter någon timme upplevs ofta en positiv inverkan på spända muskler och stela leder. Mer ihållande tillstånd kan behöva flera dagar, upp till 10-20 dagar, innan man uppnår önskat resultat. 

Därefter ska produkten användas enligt de mönster du själv känner är effektivt. De kan vara effektivt under en period och sedan med ett uppehåll, alternativt mindre användning varje dag vid aktivitet eller under natten till exempel.