Fri frakt över 500 kr • Skickas inom 1-2 dagar • Klarna Säkra betalningar med Klarna
Varukorg

Betala med: Klarna

Back on Track

Back on Track grundades och utvecklades av vår svenske Doktor Erland Beselin. Han har studerat och doktorerat i transplantationsimmunologi och har över 35 års erfarenhet av kliniska studier. Han har spenderat den största del av sin profession med att se över kliniska prövningar och testat nya läkemedel.

För över 20 år sedan kom han för första gången i kontakt med långvågig värmestrålning och blev tagen av dess positiva effekt på människor och djur. 

Vi var på en mässa i Kina där vi fick ett väldigt simpelt knäskydd av en av utställarna. Skyddet blev sedan använt utav en av mina kollegor som var med på mässan. Han hade problem med mycket smärta i ett knä som han fått på grund av en gammal ishockey skada  i ung ålder.

Han hade lidit väldigt länge av skadan och hade svårt med smärtan som tedde sig dagligen i hans liv. Han berättade för mig att efter att han testat att använda knäskyddet  blev hans smärtor allt mindre än vanligt. Han sade också att så fort han slutade använda det fick han tillbaka smärtan.

Jag blev väldigt nyfiken på den tydliga effekt som min kollega fått av knäskyddet. Jag blev väldigt intresserad av produkten och bestämde mig för att undersöka det närmre.

Dr. Beselin har under sina egna studier blivit särskilt intresserad av vissa keramikers smärtlindrande förmågor. Därför fångade denna produkt hans intresse. 

Denna typ av smärtlindrande terapi utvecklades från den forntida kinesiska praxis att applicera en speciell typ av värmande marmor sten på värkande muskler.

Kineserna sökte och använde bara en viss form av denna marmor, som omfattade ett specifikt sortiment av metalloxider som gav sin kraft för att lindra smärta.

Metalloxider reflekterar kroppsvärmen på ett sätt som stimulerar blodflödet och kroppens cellaktivitet.

På grund av dess växande popularitet, denna speciella marmor väldigt efterfrågad, som främjade kineserna att experimentera med alternativa leror innehållande liknande metalloxider. De bakade dessa leror för att bilda keramiska plattor som de sedan kunde applicera på liknande sätt som marmor stenarna. De identifierade så småningom en lera som skulle replikera det önskade svaret.

Dr. Beselin vart så imponerad av denna terapi att han integrerade denna teknik i produktsortimentet. Detta uppnåddes genom att smälta en finpulverad form av denna keramik i de syntetiska trådarna på tyget. 

“Efter en klinisk studie tillsammans med en veterinär år 2000 bestämde vi oss för att lansera de första produkterna. De gjorde vi med ett företagsnamn som lever upp till Welltex produkternas effekt. Back on Track.”

Prepare, Perform, Recover är företagets ledord och vi tror att det kommer att kunna göra stor skillnad för många hästar, hundar och människors liv. Genom åren har vi lärt oss att våra Welltex produkter kan hjälpa så många fler med olika behov.

"Vi lär oss nya saker från våra kunder varje dag och det ser vi som en stor styrka med våra produkter.”

Det fina är också att du kan använda våra produkter genom hela livet. Vi är tacksamma och glada att vi får vara med dig på din resa genom livet och ta del av din glädje och dina framgångar.