Nackskydd för att lindra besvär efter skador

Ett nackskydd från Back on Track kan hjälpa till att lindra problem i nacke, axlar och skuldror genom den gynnsamma effekten av långvågig infraröd energi (FIR, Far Infrared).

Nackskydd från Back on Track innehåller Welltex® och/eller Iontex®. De är utvecklade för att bidra till lindring av värk och stelhet i nackens muskler och leder.
Nackskydd med spänne
Nackskydd med polokrage
"Amethyst" Nackskydd
Stabiliserande Nackkrage
"Carnelian" Nackskydd
"Eli" Polokrage
Ett terapeutiskt material
Nackskyddens effekt beror på det textila materialets innehåll av mineraler med unika egenskaper. Mineralerna har förmågan att absorbera och emittera (utsända) infraröd elektromagnetisk strålning, alstrad av kroppsvärmen.

När denna energiform återsänds ner i vävnaderna utövar den en terapeutisk effekt - välkänd för att kunna stimulera blodcirkulationen och öka blodflödet.

FIR påverkar biologiska vävnader på flera sätt. Effekten upplevs ofta lindra besvär i leder och muskler, samt underlätta återhämtningen efter ansträngande fysisk aktivitet.
"Nackskydd med polokrage"
"Nackskydd med polokrage" är en klassisk produkt från Back on Track, utvecklad i samarbete med Pisksnärten, rehabföreningen för whiplashskadade.
Varför ska jag använda nackskydd?
Nackskydd från Back on Track har en terapeutisk effekt som kan hjälpa till att minska muskelspänningar i nacken samt hålla nackens muskler, senor och leder mjuka och rörliga.

Nackskydd kan göra det lättare att röra sig och använda nacken trots smärta. På grund av detta är nackskydd från Back on Track ett utmärkt komplement vid rehabilitering efter skador.

Textilteknologierna Welltex® och Iontex® bidrar till välbefinnandet och kan hjälpa till att lindra besvär med stelhet i nacke, axlar och skuldror.

"Nackskydd med polokrage" är utvecklat tillsammans med rehabföreningen för whiplashskadade. "Nackskydd med polokrage" är tillverkat i ett material som innehåller Welltex®. "Nackskydd med polokrage" täcker kappmuskeln, nacke, axlar och skuldror.

Hitta rätt nackskydd hos Back on Track!
Hur vet jag vilket nackskydd jag ska ha?
Nackskydd från Back on Track tillför en mängd olika materialegenskaper tillsammans med effekten hos våra textilteknologier. Vilket nackskydd du bör välja beror dels på dina besvär - dels på hur och när du ska använda nackskyddet.

Nackskydd med polokrage är ett av våra mest populära nackskydd. Produkten används för att minska problem med stelhet i nacke, axlar och övre ryggrad. Skyddet täcker kappmuskeln och musklerna i bröstet.

Den som behöver mer stöd kan med fördel använda en av våra nackkragar. De omsluter halsen, stöttar huvudet och avlastar halsens muskler och senor med hjälp av en mjukt eller en mer fast skumfyllning. Tillgängliga i svart.
Olika typer av nackskydd
"Nackskydd med polokrage" täcker kappmuskeln samt nacke, axlar och skuldror. Skyddet är tillverkat i 50% polyester och 50% bomull. Tillgänglig i svart, i storlek från XS till XXL.

Back on Tracks "Polotröja" är en mjuk, långärmad tröja med polokrage, tillverkat i ett funktionsmaterial som innehåller Welltex®.

Tack vare sin polokrage fungerar den som ett regelrätt terapeutiskt nackskydd, genom att applicera den terapeutiska och stimulerande effekten över hela överkroppen, inklusive nacke, axlar och skuldror. Finns i dam- och herr-storlek, båda i svart.

En lös polokrage fodrad med våra textilteknologier fungerar både som värmande klädesplagg och nackskydd.
Så väljer du rätt nackskydd
1. Vad har du för besvär i din nacke? Ta alltid först och främst reda på vad du lider av - om inte detta redan är uppenbart. Kanske vet du med dig att du har suttit konstigt, sovit fel eller hängt med huvudet för länge över mobilen?

Rådfråga dock alltid en läkare om du råkat ut för en skada, har allvarliga problem eller svår smärta.

2. Vad behöver du hjälp med? En nackkrage med skumfyllning kan stödja huvudet så nacken får vila. Ett klädesplagg med polokrage kan ha en lindrande inverkan på nackbesvär tack vare innehållet av mineraler i funktionsmaterialet. Det kan hjälpa till att mjuka upp trötta, stela muskler.

3. När ska du använda nackskyddet? Nackskydd från Back on Track kan bestå av vitt skilda material som i sin tur passar perfekt i vissa specifika situationer.

4. Välj ett tunt skydd om du ska använda det vid fysisk aktivitet. Välj ett varmt skydd om värmen lindrar din nacksmärta när du sitter framför datorn.
Vårt sortiment
Nackskydd med spänne
"Amethyst" Nackskydd
Polotröja Dam
Nackskydd med Polokrage
Per4mance Funktionsscarf
"Carnelian" Nackskydd
Vanliga frågor och svar om nackskydd för att lindra skador.
När använder man nackskydd?
Nackskydd från Back on Track används för sina terapeutiska egenskaper och sin lindrande förmåga, gärna under rehabilitering och återhämtning.

"Nackskydd med polokrage" är perfekt att använda när du behöver återhämta dig från ömhet och stelhet i muskler och leder.

Skyddet är tillverkat i ett mjukt material som gör att det kan användas när som helst, både dag och natt.
Vilket nackskydd är bäst?
Det bästa nackskyddet är alltid det som kan minska dina problem, på bekvämast möjliga vis, i just den situation du befinner dig i.

"Nackskydd med polokrage" består av ett mjukt textilt material som innehåller FIR-reflekterande Welltex®-teknologi.

Eftersom det är mjukt och följsamt kan det användas när som helst. På samma sätt kan vår "Polotröja" i terapeutiskt material användas som ett "vanligt" klädesplagg. Färg: svart.
Hur mycket kostar ett nackskydd?
Det beror på vilken typ av skydd du behöver och hur du ska använda det.
Vilken storlek ska jag välja på mitt nackskydd?
Det är alltid bäst att mäta direkt på kroppen med ett måttband. Jämför sedan ditt mått med produktens måttabell.

Mer läsning

Hur ska ryggbälte sitta?

Hur ska ryggbälte sitta?

Det finns många olika typer av ryggbälten. Det finns även många olika sätt att få ont i ryggen. De flesta som drabbas av ryggsmärtor får dock ont...

Hur stort ska ryggbälte vara?

Hur stort ska ryggbälte vara?

De flesta som drabbas av ont i ryggen får ont i ländryggen. Ett ryggbälte från Back on Track ska placeras så att det övertäcker ländryggen - det ...