Testvinnande fälttävlanshjälm med Mips

Back on Track EQ3 Lynx Eventing II blev utsedd till Bra val när Folksam genomförde oberoende säkerhetstester på de vanligaste ridhjälmarna. Resultatet visade att Lynx Eventing är hela 36% bättre än medelhjälmen! Den blev dessutom bäst i test bland fälttävlanshjälmarna.

Lynx Eventing är, likt alla våra hjälmar, utrustad med Mips® Brain Protection System som ger en markant ökad säkerhet. Om du ramlar av en häst är sannolikheten att du slår i huvudet snett från sidan större än att landa rakt på huvudet. Sneda islag skapar en rotationsrörelse som hjärnan är mycket känslig för. Har du otur så kan du få en hjärnskakning, och i värsta fall kan hjärnvävnaden ta skada.

Mips fungerar som ett extra skal inuti hjälmen som kan rotera i samtliga riktningar utan att påverka huvudet. Med andra ord så tar hjälmen upp rotationskrafterna vid sneda islag och rotation, inte ditt huvud.
Optimal för fälttävlansryttare och jockeys
EQ3 Lynx Eventing har anpassats för fälttävlan och har därför ett slitstarkt ytskikt och är konstruerad utan några utstickande former. Den är därför utan skärm och utan ställbar ratt i nacken som finns på andra hjälmar. Istället finns en justerbar snörning i nacken för god passform och stabilitet. Detta gör hjälmen optimal för fälttävlansryttare och jockeys!

Hjälmen är inte bara säker - den är bekväm också.
Dubbla ventilationspaneler framtill gör hjälmen luftig och håller dig som ryttare bekväm även under de tuffaste passen. Ventilationshålen är självklart fodrade med nät för att förhindra att grenar eller liknande tar sig in i hjälmen. Linern (innerfodret) har Coolmax®-teknologi som transporterar bort fukt och bidrar ytterligare till att hålla dig dig torr och sval. Fodret är avtagbart och kan enkelt tvättas rent med ljummet vatten för att hålla det fräscht över tid.
EQ3 Lynx Eventing II Fälttävlanshjälm
Pris: 1 995 kr


Uppfyller certifieringstestet: VG1 01.040

Storlek: 55-60 (fasta storlekar)
Vikt: ca 560 gram i strl. 58
Egenskaper
+ Mips® Brain Protection System
+ Slitstark yta
+ Snörning i nacken
+ Ventilationshål med nät
+ Tvättbart funktionsfoder (Coolmax®)

Mer läsning

Ta hand om din jaktkompis!

Ta hand om din jaktkompis!

Ge din hund de bästa förutsättningarna för att kunna prestera på topp i skog och mark! När du är väl förberedd så kan du glömma allt annat och ko...

Du kanske också gillar