Nya regler för benskydd i hoppning
TR III Hoppning 2021 har en hel del uppdateringar, och för dig som tävlar är det viktigt att ha koll på vilka regler som gäller. Uppdateringarna innefattar bland annat nya regler för bakbensskydd.

Från och med 1 januari 2021 är det som tidigare kallades “Unghästskydd” det enda tillåtna för hästar till och med 7 års ålder i alla klasser, 8-åriga och äldre hästar i 1,40 hoppning och lägre, samt ponnyer oavsett ålder.

Det innebär bland annat att varje skydd får väga maximalt 200 gram, och att den totala vikten för all utrustning på ett hästben (benskydd, strykkappor, boots, karledsring eller liknande) är högst 500 gram. Högsta godkända höjd på skyddet är 16 cm. Lägsta höjd på skyddet är 5 cm.

Den rundade delen av skyddet måste täcka insidan av kotleden, och insidan av skyddet måste vara slätt utan några tryckpunkter. Fårskinnsfoder är tillåtet. Endast oelastisk kardborreknäppning är tillåten, och den ska knäppas på utsidan utan att vikas tillbaka. Knäppningens bredd måste vara minst 5 cm.
Är Back on Tracks bakbensskydd godkända för tävling?
Om vi ser till till TR III Hoppning 2021, 6.1. och att skyddet är i rätt storlek för din häst, har följande bakbensskydd godkända mått och vikt för hästar till och med 7 års ålder i alla klasser, 8-åriga och äldre hästar i 1,40 hoppning och lägre, samt ponnyer oavsett ålder:

Air Flow Light Mesh Fetlock Boots, Svart, M »
Air Flow Light Mesh Fetlock Boots, Brun, M »
Air Flow Light Mesh Fetlock Boots, Svart, L »
Air Flow Light Mesh Fetlock Boots, Brun, L »
Air Flow Light Fur Fetlock Boots, Svart, M »
Air Flow Light Fur Fetlock Boots, Brun, M »
Bakskydd till unghästar, Svart, L »
Bakskydd till unghästar, Brun, L »


Det är alltid du som tävlande som har ansvaret att kontrollera din utrustning och följa TR. Vi uppmanar dig att själv kontrollera reglerna inför tävling och följa uppdateringarna noggrant. Observera att vi i denna artikel inte presenterar alla nyheter eller regler i TR.
För fullständig information, läs TR III Hoppning på Ridsportsförbundets hemsida »
Godkända bakbensskydd för högre klasser i hoppning
För 8-åriga och äldre hästar i 1,45 hoppning och högre finns andra regler. Högsta höjd på skyddet är 20 cm. Lägsta höjd på skyddet är 5 cm. Skydd kan ha oelastiska eller elastiska remmar. Skyddet får inte ha fler än två elastiska remmar.

Läs mer om godkända typer av remmar, mått och andra regler i TR för att alltid ha den senaste informationen och eventuella uppdateringar.

Har du frågor kring vilka av Back on Tracks bakbensskydd som är godkända för dessa klasser, kontakta gärna vår kundservice för mått och vikter på våra skydd.

Mer läsning

Redo för agility?

Fartfyllt och roligt - agility är en hundsport som passar alla raser. Oavsett om du tävlar på hög nivå eller bara tränar för skojs skull hemma...

Rädda ryggen under sommarens projekt

Sommar, semester, fixa i trädgården, måla huset och… ryggskott. Låter det bekant? Ryggont är tyvärr vanligt att råka ut för när ryggen utsät...

Du kanske också gillar