Rätt klädd på fjällsemestern

Äntligen dags för en efterlängtad skidsemester? Skidsäsongen i fjällen är fantastisk för både avkoppling och fysisk aktivitet; allt från krävande utförsåkning i branta backar till avkoppling och motion i längdskidspåret - eller turåkningens tysta naturupplevelser i en orörd fjällvärld.

Men oavsett hur du väljer att tillbringa dagarna så kommer kläder och utrustning att spela en avgörande roll för njutbarheten. Var väl förberedd, så du kan glömma allt annat och koncentrera dig på det du gör, ser och upplever! Det är framför allt när kläderna inte gör sitt jobb som man blir medveten om dem.

Det är väl värt att tänka litet extra på kläd- och materialval inför de långa, härliga dagarna utomhus. Fysisk aktivitet i kyla ställer särskilda krav: Kroppen producerar mängder med värme på egen hand och behöver egentligen bara isolering för att behålla den. Men så snart kläderna blir fuktiga av svett börjar de snabbt kylas ner och känns blöta och obehagliga. Lösningen är kläder i snabbtorkande material som andas, isolerar och som snabbt för bort fukten från huden.

Basplagg med Welltex® och Iontex® lägger grunden för största möjliga välbefinnande och bekvämlighet - närmast huden, så du håller dig torr och varm från morgon till kväll.

Välj basplagg i sköna funktionsmaterial
Suzy Boxershorts, Dam
De ultimata boxertrosorna för både vardag och träning. Suzy har utvecklats av vårt designteam för att vara de ultimata sporttrosorna för all typ av aktiviteter.
Höga strumpor
Knästrumpor med Welltex®, som kan bidra till ökad blodgenomströmning och smidiga muskler. Bekväma med lätt support samt frottématerial i innersulan.
Finns även med extra bred vad.
Caron P4G Tights, Herr
P4G Caron är perfekta som underställ på skidsemestern eller tights under träningspasset och vardagsaktiviteterna. Tillverkade i ett mjukt och flexibelt tyg med borstad mjuk insida.
Back on Tracks strumpor, underkläder och underställ är helt och hållet tillverkade i Welltex®- och/eller Iontex®-textil eftersom båda teknologierna ger högpresterande funktionsmaterial som är idealiska att bära vid fysisk aktivitet.

Men materialen har även unika egenskaper: De insmälta mineralerna i tygets fibrer uppfångar kroppens värmestrålning samt återreflekterar den mot hud, muskler och leder i form av infraröd energi. Skillnaden mellan materialen gör dem särskilt väl anpassade för sina respektive användningsområden.

Welltex® är en teknologi som ger materialet en mycket hög förmåga att reflektera långvågig infraröd energi. Iontex®-teknologin reflekterar inte lika starkt och används framför allt i tunnare funktionstextilier med mer stretch och effektivare andasfunktion.
Figurnära jacka, Dam
Jacka med lättviktig, isolerande fyllning och Iontex®-foder, som gör jackan både varm och snabbtorkande med andas-funktion. Kan användas som lätt ytterplagg eller som ett extra lager under en skaljacka. Med eller utan logga.
Polotröja, Dam
En stilren, mycket användbar favorit med Welltex®-teknologi - att bära i alla situationer. På vintern passar den extra bra som mjuk och kroppsnära underställströja. Kan bidra till lindring av led- och muskelvärk i överkroppen.
Kabelstickad mössa
Mössa i ullmix, med boll i Faux Fur och diskret metall-emblem med vår logga. Varm och snygg med andasfunktion. Fodrad med Welltex®, som ger mössan värmereflekterande egenskaper.
Mjukhet, värme och lindring - för aktivitet och återhämtning
Effekten hos både Welltex®- och Iontex® kan gynna återhämtningen, öka blodgenomströmningen och lindra besvär som stelhet och träningsvärk. Mjuka, varma muskler ger ökad rörlighet, större flexibilitet och därmed snabbare reaktioner - precis vad man behöver då man ska åka skidor.

På samma sätt kan våra ledskydd både förebygga och lindra vid lokala besvär i knän, vrister, nacke, anklar och rygg. Extra stöd och support, tillsammans med effekten från våra funktionsmaterial, kan underlätta arbetet för trötta muskler och stela leder och snabbare ge dig krafterna tillbaka.

Målet är att du inte ska behöva tänka på vare sig kläder, ledskydd eller krämpor, när du väl befinner dig det vita, gnistrande vinterlandskapet.
Högelastiskt knäskydd
Stödjande knäskydd i flexibelt funktionsmaterial med Welltex®-teknologi. Ger extra support och kan lindra besvär i leden och musklerna kring knäet.
Nackskydd med polokrage
Skyddet är tillverkat med Welltex® som kan vara till hjälp vid återhämtningen och bidra till att lindra problem med ömhet eller stelhet i nacke, axlar och skuldror.
Handledsskydd med tumme
Mjuk fleece och Welltex®-teknologi, som kan öka blodgenomströmningen och lindra besvär med trötta muskler och kalla händer.

Mer läsning

Ta hand om din jaktkompis!

Ta hand om din jaktkompis!

Ge din hund de bästa förutsättningarna för att kunna prestera på topp i skog och mark! När du är väl förberedd så kan du glömma allt annat och ko...

Du kanske också gillar