Investera i bra benskydd

Hästens underben är konstruerade på ett sätt som innebär att senorna utsätts för mycket hög belastning. Kring underbenet, kotan, kotleden, kronleden och kronbenet finns inte mer stödjande vävnader än vad som är absolut nödvändigt för funktionen: fjädrande elasticitet. Just senskador är följaktligen bland de allra vanligaste skador som drabbar hästar, och de kräver ofta långvarig vila för att läka.

Bra benskydd kan göra stor skillnad genom att täcka och omgärda de ömtåligaste delarna och absorbera kraften från stötar och islag. Dessutom ger ett benskydd av hög kvalitet ökad stabilitet till både senor och leder, vilket minskar risken för att de ska översträckas, överansträngas eller felbelastas.
Back on Track’s benskydd är anatomiskt utformade för att skydda specifika strukturer där det behövs som allra mest i olika situationer. Vi har benskydd framtagna för maximal funktion under arbete, träning, hoppning eller boxvila. Samtliga benskydd är fodrade med Welltex, som reflekterar den värmeenergi hästen avger i form av infraröda energivågor.

Effekten kan vara till särskilt stor hjälp om hästen har problem med gallor, svullnader eller liknande tillstånd. Welltex-teknologin ger materialet dess terapeutiska egenskaper, utan att den övergår till att vara värmeisolerande.
Eftersom mineralerna inte håller kvar värme blir inte heller benskydden varma på grund av dem. Det betyder att den välgörande effekten av infraröd energi kan samexistera med både hög andasförmåga och fukttransporterande egenskaper, som håller benskydden behagligt svala. Detta blir särskilt tydligt i vår Airflow-serie - framtagen särskilt för heta sommardagar. Airflow-tekniken låter luften flöda närmast hästens hud, vilket minskar risken för överhettning och ökar hästens välbefinnande.
Skydd vid arbete
Våra strykkappor och arbetsdamasker erbjuder ett effektivt skydd under arbete och träning. De är lättanvända, formar sig efter hästens ben och stängs med kardborreband. Fodrets innehåll av mineraler reflekterar infraröd energi, vilket kan gynna blodcirkulationen.

Strykkapporna (Brush Boots) täcker insidan av kota och kotled med ett slagtåligt yttre skal över ett chockabsorberande, tryckavlastande material, fodrat med Welltex. Skydden är välventilerade, har hög andningsförmåga och är designade för maximal rörelsefrihet.

Arbetsdamaskerna (Exercise Boots) har ergonomisk passform och erbjuder ett stabilt skydd för senor och leder från skenbenen ner till kotleden. Det stadiga materialet omger leden och stabiliserar de hårt belastade senorna. Formbar foam på insidan absorberar krafterna från islag och fördelar tryck.
Stöd, skydd och omvårdnad
Welltex-effekten kan både lindra och förebygga problem med överansträngda senor, inflammationer, svullnader och gallor. Infraröd energi har visat sig ha terapeutisk inverkan på kroppens vävnader, bland annat genom att bidra till god blodcirkulation och därmed ge bättre förutsättningar för kroppens egna läkande processer.

Våra klassiska paddar (Scandic PK Padd) används vid lindning av benen. De är kanalsydda för att luften ska kunna cirkulera och har en yta av frotté för att göra dem lätta att använda under lindor med bibehållen passform. Paddarna ger skydd och stöd under träning, och kan även användas vid vila och återhämtning.

Back on Track’s Quick Wraps är en lättanvänd version av benlindor och paddar, med samma funktioner för hästens ben. De stödjer och skyddar samtidigt som Welltex bidrar med sin djupverkande effekt.

Gå direkt till våra produkter för hästens ben »

Mer läsning