Guide: Våra ridbyxor
“ridbyxor“
När det är dags för ett par nya ridbyxor ställs du inför en mängd valmöjligheter. Förutom att hitta den modell som passar just dig ska du välja både funktioner och material för dina behov. Vi har därför skapat en guide som ska göra valet enklare att hitta de bästa ridbyxorna just för dig! Lär dig om våra olika modeller, vilken skoning som passar din ridning och varför våra material är utmärkta för ett par ridbyxor.
Helskodda eller Knäskodda
Vi har två olika varianter av skoning på våra ridbyxor, helskodda eller knäskodda. Helskodda ridbyxor ger dig ett grip-system både vid insidan av benen och rumpan. Detta gör att du får en stabilare sits och stadigt grepp i sadeln. Helskodda ridbyxor är populära bland dressyrryttare.

Knäskodda ridbyxor har endast grip-systemet vid insidan av benen. Detta är passande för dig som vill kunna röra dig lite mer i sadeln. Knäskodda ridbyxor ger dig fortfarande den stabilitet som behövs vid insidan av dina ben och därför passa dessa ridbyxor dig som hoppryttare.
Haematex™ i materialet
Haematex™ finns i alla våra modeller av ridbyxor. Teknologin ger hög elasticitet och en skön känsla. Materialet har en maximal andningsförmåga och hög fuktreglerande förmåga som stöttar både under sysslor i stallet men även långa träningspass i sadeln. Våra ridbyxor fungerar utmärkt året om och hjälper dig att bibehålla en optimal kroppstemperatur just med hjälp av denna teknologi.

Haematex™ har, likt våra teknologier Welltex® och Iontex®, inbäddade mineraler i tygets trådar där kroppens naturliga energi återreflekteras i form av långvågig infraröd energi. Haematex™ är framtagen för att ge ridbyxorna optimala egenskaper under träningspass och aktivitet. Känn dig bekväm, stark och uthållig under hela dagen i stallet.

Se Linda Nilsson, vår produktutvecklare, prata om våra ridbyxor!

Våra ridbyxor
Katie Ridbyxa
Medelhög linning, elastisk midja & stretchpaneler i mesh vid benslut
Julia Ridbyxa
Unik skräddarsydd passform med hög och välformad linning
Carmen Ridtights
Nära passform med medelhög, bred linning med ett följsamt tyg

Mer läsning

Vattensvans - förebygg och lindra!

Vattensvans är ett uttryck många hundägare känner till men vad är det egentligen och hur kan vi förebygga problemet? Man vet inte exakt va...

Hur planerar du din hundträning?

Det är äntligen dags för utesäsong och med det innebär det att träningssäsongen också är på ingång. Kanske har du och din hund haft en viloperi...

Welltex® - för dig med artros!

Vår historia började med ledsmärta. Faktum är att Back on Track’s allra första produkter togs fram i syfte att underlätta livet för människor ...