Back on Track vinner pris för "Årets produkt" 2023 i Finland

Vi Back on Track är är stolta över att kunna berätta att en serie av våra Welltex®-produkter har belönats med 2023 års pris för "Årets produkt" av den finska branschorganisationen för återförsäljare av hälsoprodukter och kosttillskott (Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto).

Branchorganisationen representerar över 200 hälsokost- och hälsovårdsbutiker över hela Finland- och det är med stor glädje vi på tar emot ett så viktigt erkännande!

"Med detta pris vill professionella inom hälsovårdshandeln framhäva Welltex®-produkternas betydelse för självbehandling av smärta utan medicinering och påminna om att motion är medicin i sig själv.", säger Mika Rönkkö, VD för den finska branschorganisationen.

"Alla medel som stöder och underlättar rörelse är viktiga. Welltex®-skydd, stöd och terapeutisk tejp kan hjälpa människor att upprätthålla rörligheten trots värk och smärta i kroppen."
“description
Rörelse är medicin!
Det är viktigt för hälsan att upprätthålla en god dos daglig aktivitet - i synnerhet om man lider av vissa sjukdomar, som exempelvis artros. Läkare rekommenderar ofta sina patienter att röra sig som vanligt, även om det orsakar obehag. Orsaken? Vardagsmotionen vårdar brosket, smörjer det och bygger upp det.

När en led används och belastas stärker detta även de muskler som omger och stabiliserar den. Blodflödet till musklerna ökar och de blir starkare. Området förses stadigt med syre och näringsämnen. Slaggprodukter transporteras bort snabbt och effektivt. Kroppens egen förmåga att läka förbättras.

Det rekommenderas därför starkt att man fortsätter röra sig - eller börjar röra sig, om motionsvanan aldrig infunnit sig!

Produkter som innehåller den terapeutiska Welltex®-teknologin kan hjälpa människor att lättare följa sin läkares råd. Welltex® utvecklades av den svenske läkaren Dr. Erland Beselin i syfte att göra just detta.

Den vinnande serien Welltex®-produkter omfattar elastiska skydd och stöd, avsedda att bäras över lederna, samt Welltex®-tejp.

Till skillnad från traditionell kinesiotejp behöver Welltex®-tejpen inte användas enligt särskilda instruktioner, utan placeras direkt över platsen för problemet.
“description
Welltex® och den lindrande "Back on Track-effekten"
Alla Welltex®-produkter innehåller finmalda mineraler som smälts in i textilmaterialets trådar. Den välgörande effekten uppstår när dessa mineraler absorberar och återsänder bärarens naturliga kroppsvärme, i form av långvågig infraröd energi (FIR).

När FIR sänds tillbaka in i kroppen tränger den genom huden och utövar sin verkan djupt i vävnaderna. Effekten är känd för att stimulera blodflödet och många upplever ett ökat välbefinnande och påtaglig lindring av vanliga problem som drabbar leder, senor och muskler.

Produkter med Welltex® används framför allt för att lindra besvär som värk och stelhet i lederna, ömma muskler, muskelspänningar, svullnad och inflammation. Just dessa egenskaper kan också vara till god hjälp under återhämtningen från överansträngning och skador.

Back on Track har ett nära samarbete med vårdpersonal i Finland. Produkterna har använts i flera år på välkända behandlingsanläggningar med utmärkt feedback, och vårdpersonal deltar aktivt i utvecklingen av nya Welltex®-produkter.

"Varumärket Back on Track och Welltex®-sortimentet har fått ett grundmurat gott rykte bland konsumenter som är medvetna om kvalitet och sitt välbefinnande.", berättar Mika Rönkkö. "Användningsområdena för det terapeutiska Welltex®-tyget är verkligen gränslösa."
Följaktligen så har också de positiva resultaten av människors Welltex®-användning lett vidare till utvecklingen av ett brett utbud av terapeutiska produkter för djur - i synnerhet hundar och hästar.

Vi på Back on Track hoppas att våra produkter kan stödja rörelseförmågan och göra det lättare för både människor och djur att förbli fysiskt aktiva - vilket i sin tur har en mycket gynnsam effekt på både hälsa och livskvalitet.

Mer läsning

Ta hand om din jaktkompis!

Ta hand om din jaktkompis!

Ge din hund de bästa förutsättningarna för att kunna prestera på topp i skog och mark! När du är väl förberedd så kan du glömma allt annat och ko...