Fri frakt över 500 kr • Skickas inom 1-2 dagar • Klarna Säkra betalningar med Klarna
Varukorg

Betala med: Klarna

Att välja täcke till sin fyrbenta hästkompis är inte alltid så enkelt. Ofta utgår man från hur kall man själv känner sig. Våra hästar klarar mer kyla än vad man tror, men de finns ändå saker att ta hänsyn till. Denna vecka går in närmare på vilket täcke som du ska använda vid olika väderslag samt vilka riktlinjer man ska gå efter.

Utgå från individen

Precis som vi människor är hästarna egna individer med olika behov. Därför är det viktigt att ta hänsyn till vad just din häst behöver. Är din häst gammal? Ung? Vad har den för tillgång till foder under dagen? Finns det kanske ett väderskydd i hagen eller hur ser hårremmen ut?

 

En äldre häst har ett större behov av ett täcke än en ung. De beror på att en unghäst eller en häst i träning har enklare att producera egen värme. Därför är det bra om man sätter på ett täcke på den äldre hästen så slipper dom göra av med den energin den har.

 

Fri tillgång till foder ger bättre förutsättningar för hästen att skapa värme. De beror på att fodret genererar energi vilket gör att hästen har enklare att hålla kroppstemperaturen uppe. Därför klarar en häst med fri tillgång till hö bättre att hålla värmen och har då ett mindre behov av täcke om man jämför med en häst som inte har samma tillgång under dagen.

 

Ett väderskydd i hagen eller en lada kan ge hästen skydd mot vind och väder. Hästar är väldigt duktiga på att ställa sig skyddat om vädret är dåligt för att hålla värmen uppe. Därför behöver du inte oroa dig över att din häst ska frysa mer än den kyla som finns i luften.

 

Hårremmen utgör ett stort spektra som man måste ta hänsyn till. En tävlingshäst som rakas är i mycket större behov av ett täcke än en häst som är orakad. främst eftersom en klippt häst inte är lika isolerad av sin päls som en orakad häst. Spår klippta hästar brukar inte vara i stort behov av täcke om de inte är så att dom är fortfarande fuktiga och blöta efter träning. då kan ett fleecetäcke komma väl till hands.

Vintertäcke

När kylan drar in ordentligt kan man behöva sätta på ett vintertäcke på din häst. Ett vintertäcke kan ha många olika mängder foder som gör att du kan ha olika täcken för lite olika gradskillnader och väder. Ett vintertäcke kan vara allt från 100g - 700g fyllning. Vårt vintertäcke 1680 D är ett täcke med 330g fyllning de är vattenavvisande viilket gör de extra vädertåligt. De är utrustat med två bogspännen, bogveck, kryssgjordar och svansskydd. Yttertyget är i 1680 Denier Polyester.

 

Sold out

Har man ett befintligt täcke som man vill göra varmare har vi ett undertäcke med antibakteriellt foder som är skonsamt mot pälsen och innehåller mineraler för att ge din häst den välkända Welltex®-effekten. Welltex® som kan bidra till ökad blodcirkulation. Undertäcket ger dig möjligheten att enklare reglera tjockleken utan att du behöver köpa flera dyra täcken. Det finns i både 100g och 200g och fästanordning ingår som du kan fästa i valfritt täcke.

 

Sold out

Regntäcke

När regnet drar in vill man ha ett täcke som inte blir fuktigt, isolerar värmen och som har god andningsförmåga. Vårt hästtäcke Brianna är mycket vattentätt, extremt tålig och av hög kvalitet. 50 g fyllning och hög andningsförmåga som gör den till ett mångsidigt täcke, som kan bäras i både lägre och högre temperaturer. Welltex®-fodringen kan främja god blodcirkulation för din hästs muskler. Halv hals och en stor svans skydd för extra skydd mot vädret. Glatt foder över bogparti, manen och svans, för att undvika skav och för att hålla pälsen i bra skick.

Sold out

Fleecetäcke

Ett fleecetäcke är bra att använda när hästen svettas av och efter att hästen blivit nerblött. Vårt täcke Supreme används med fördel före/efter träning och tävling. De är Fuktavledande fleecetyg med hög andningskapacitet. Rundad nacke, förstärkt med polyester och teddy-fleece för att minimera skav på manken. Dubbelknäppning vid bogen, svansskydd, svansband, ringar för bensnören samt avtagbara kryssgjordar.

Sold out

 

Vi har också ett fleecetäcke utan hals. Det är ett elegant fleecetäcke med hög kvalité. Quiltade detaljer för både ett snyggt utseende och för en extra bra passform. Quiltningen runt halsen har en skräddarsydd form som ger en god passform runt halsen och förhindrar att täcket bli större vid användning. Kantad med ull över manken för att förhindra skav. Materialet i kantningen är tillverkat på en konstgjord bas och ull.

Sold out

Nättäcken

Nättäcke är perfekt vid transport varma sommardagar för att skydda ryggen eller att använda som stalltäcke när de blir lite kyligare på kvällen, går också utmärkt att använda under ett annat täcke för att få effekten av Welltexen. Vi har ett flertal nättäcken i lite olika tjocklekar. Sienna svettäcke är ett täcke som är lätt och luftigt och är de täcket som vi rekommenderar att använda varma sommardagar. vårt Standard nättäcke är något tjockare som du kan använda in på hösten i stallet eller när ni är påväg till träning i transporten.

Sienna Svettäcke - Back on Track Sverige

Sold out
Nättäcke - Back on Track Sverige

Sold out

Skrittäcke

Skrittmaskinstäcke, skrittäcke vid tävling, i vinterväder eller regnväder. Vi har ett brett sortiment av olika skrittäcken för olika behov. Alla utformade efter det behov som uppstår. Alla våra skrittäcken innehåller Welltex© och har egenskaper utifrån dess användning.

 

Ridtäcke

Vid uteritt eller träning under dom kalla månaderna om året är ett ridtäcke ett måste hos den rakade aktiva hästen. Detta eftersom de behöver hjälp att skydda sig mot regn och kyla. Det också bra att använda efter träning när hästen skrittas av för att inte bli kall. Det finns i olika material. Fleece är perfekt att använda under träningen inomhus då det andas bra. Medan ett täcke med vattenavvisande tyg är perfekt för uteritt.

 

 

Skrittäcke fleece - Back on Track Sverige

Sold out
Skrittäcke - Back on Track Sverige

Sold out

Skrittäcke

Ett ländtäcke används för att hålla hästens känsliga kors och bakdel skyddat mot kyla, regn och rusk. Ländtäcket används med fördel under skritturen eller när den skrittas fram inför ett träningspass. Ett ulltäcke är ett varmt skrittäcke som är det som värmer mest när det är riktigt kallt ute. vårt Ullskrittäcke Wiliam har Slim Fit-design runt sadeln för att förhindra att kall luft kommer i kontakt med hästen, och utskuren för nära kontakt mellan häst och ryttarens ben. 

 

Ländtäcke - Back on Track Sverige

Sold out
Skrittäcke i Ull, William - Back on Track Sverige

Sold out

Skrittmaskinstäcke

Vi tog fram ett specifikt skrittmaskinstäcke för att för att ge maximal rörelsefrihet och för att minska skav på bogen under hästens gång. Detta behov uppstod framförallt hos våra proffsryttare när deras hästar värms upp och värms av i skrittmaskin.

 

 

 

 

Skrittmaskinstäcke - Back on Track Sverige

Sold out

Stalltäcke

Stalltäcket är de täcket som hästen har under kalla nätter eller som stöd vid återhämtning. Vårt stalltäcke Millie är ett täcke som erbjuder utmärkt passform och utrymme för din hästs skuldror tack vare det generösa bogvecket. Welltex®-foder kan bidra till ökad blodcirkulation vilket bidrar till rörlighet och kan mjukgöra senor, muskler och leder. Perfekt för kalla nätter eller som stöd för återhämtning under natten.

Super förmåga att suga upp fukt, fylld med 200 g av fluffigt polyfill. Glatt foder över bogpartiet för att förhindra skavning och för främja en hälsosam och mjuk päls.

Starkt och hållbart yttre material med ripstop polyester. Perfekt för sig självt eller som ett första lager under ett regntäcke. T-stängning och kardborrefästning framtill.

Sold out

Gammalt inlägg Nytt inlägg