Fri frakt över 500 kr • Skickas inom 1-2 dagar • Klarna Säkra betalningar med Klarna
Varukorg

Betala med: Klarna

Det lite olika sätt att förebygga, lindra och bota nackspärr. Oftast brukar den försvinna av sig själv efter 3-5 dagar. Man kan tro att kroppen läker fortast med mycket vila men faktum är att vid nackspärr är det mest effektiva lösningen att röra på sig. Men det är enklare sagt än gjort när man har rejäla kramper i nacken. Därför kommer vi i denna artikel ge dig tips och råd på hur våra produkter kan hjälpa dig att komma till rörelse lättare och hur du förebygger nya uppkommande besvär.

 

 

Polotröja Dam - Back on Track Sverige

Sold out
Polotröja herr - Back on Track Sverige

Sold out
Nackskydd med polokrage - Back on Track Sverige

Sold out

Varför får man nackspärr?

Nackspärr beror oftast på att man antingen har utsatt nacken för en häftig rörelse eller att man har sovit i en olämplig position. Många har haft eller kommer få uppleva hur det är att ha nackspärr och ofta så känner man sig plötsligt stel och får tydlig smärta i nacken.

När man utsätts för dessa smärtor kan de vara en stor utmaning att röra sig trots att det är det effektivaste sättet att bli av med smärtan. Därför har vi ett flertal produkter som kan hjälpa dig att komma till rörelse.

 

Alla våra produkter innehåller en mineralblandning som vi kallar Welltex©. Welltex innehåller värmereflekterande egenskaper som stimulerar blodflödet och kroppens cellaktivitet. Den ökade blodcirkulationen i sin tur luckrar upp muskelspänningar och verkar förebyggande. Därför är vårt bästa tips att hålla nacken varm med hjälp av våra polotröjor.

Se över sovvanor, sängkläder och kuddar

Det är viktigt att se över är sin sovmiljö så som säng och kuddar för att minimera risken för återkommande nackspärr. Se till att hitta en säng som ger rätt stöd för just dig. Vår kudde har ett yttermaterial med Welltex©. Den finns i olika storlekar för att passa för just din säng och dina behov. Den är tillverkade av mjuka hålfiber av högsta kvalité.

Kudde, Vit - Back on Track Sverige

Sold out
Kudde, Vit - Back on Track Sverige

Sold out

Återkommande besvär

Vid svårare smärta och återkommande besvär kan man med fördel använda vår nackskydd som aktivt arbetar med de ömma området. Den finns i flera storlekar för att anpassa sig efter din kroppsform.

Det är bra att i sin vardag röra mer på sig om du inte redan motionerar regelbundet. Det kan till exempel vara en aktiv promenad, yoga eller varför inte ridning. Det viktiga är att du stärker musklerna i området kring nacken.  

Fundera också på hur du belastar din nacke i vardagen. När du jobbar, läser, bär och motionerar. Täck på att försöka avlasta nackmusklerna genom att hålla huvudet rakt och se rakt framför dig. Vanligt förekommande uppkomst av nackspärr kan också vara en dålig hållning. Försök tänka på hur du sitter och hur din hållning är när du går. Vill du få extra hjälp kan du använda vår posture reminder. Jobbar du mycket är det bra att tänka på att ta pauser och stötta nacken extra om du ska sitta stilla längre.

Nackskydd med spänne - Back on Track Sverige

Sold out
Posture Reminder för ryttare - Back on Track Sverige

Sold out

Gammalt inlägg Nytt inlägg