Fri frakt över 500 kr • Skickas inom 1-2 dagar • Klarna Säkra betalningar med Klarna
Varukorg

Betala med: Klarna

När man är ett ute efter en ridhjälm så finns det många sätt att gå tillväga. Antingen besöker man en fysik butik eller så gör man en enkel sökning på Google där resultatet du får är en hel del online företag som erbjuder ridhjälm i flera olika modeller och märken. Det finns också en del begagnade ridhjälmar som säljs av privatpersoner på diverse annonssidor.

Varför ska man inte köpa en begagnad ridhjälm?

Annonserna på de begagnade ridhjälmarna kan locka med reducerade priser på annars dyra märkes hjälmar. Eller kanske hittar du en ridhjälm till halva priset för vad du skulle ge i butik.

Även fast hjälmen ser hel och ren ut och kanske till och med ligger i sin originalförpackning så kan en begagnad hjälm aldrig ge dig ett riktigt skydd. Problemet ligger inte i hur hjälmens utseende ser ut. Utan VAD hjälmen har varit med om. Du kan aldrig veta vad hjälmen har varit med om under tiden som säljaren haft den. Trots att säljaren menar att hjälmen knappt används så vet du inte om den någon gång åkt i golvet och fått sig en smäll. Ridhjälmens funktioner på insidan av hjälmen kan vara skadad av slaget och dess upptagningsförmåga vid ett fall kan vara mycket försämrad. Därför rekommenderar vi alltid att köpa en ny ridhjälm antingen i butik eller online.

Men att köpa en ny hjälm är en stor investering.

Vi har full förståelse att det kan vara kostsamt att köpa en ny ridhjälm. Kanske ska du börja rida och inte vet om du kommer fortsätta rida efter en termin. Eller så har du ett barn som växer ut sin hjälm ganska snabbt. Vi förstår att köpa en ny ridhjälm kan kosta mycket vid sitt inköp. Men ser man över hur länge hjälmen håller om man tar väl hand om den så har du en billig försäkring. En ridhjälm har en livslängd på ungefär 3 år innan den bör bytas ut. Ser man på inköpspriset kontra dess livslängd så är hjälmen en väldigt billig försäkring. Vår rekommendation till vuxna med barn som ska ha en ridhjälm att växa i är att köpa en ställbar hjälm som vår hjälm EQ3 Lynx. Viktigt att tänka på att inte tumma på passformen. Det är viktigt att hjälmen passar nu så den ger sitt full skydd. Och om passformen inte funkar under tiden som barnet växer är det viktigt att byta ut hjälmen.

Folksams test av hjälma

Både EQ3 och våran EQ3 Lynx har 2018 genomgått ett test hos Folksam. Detta test är ett oberoende test som görs var fjärde år på dom 15 vanligaste ridhjälmarna på den svenska marknaden. Efter testet ger Folksam utmärkelser till de hjälmar som utmärker sig i testet. BÄST I TEST får vinnaren och BRA VAL till de andra två hjälmarna.

 

2018 fick EQ3 Lynx utmärkelsen BÄST I TEST då den är 30% bättre än genomsnittet och fick kommentaren ": Rotationsskydd som fungerar u tmärkt. Bra resultat i alla tester.". Föregångaren EQ3 fick utmärkelsen BRA VAL och var 16% bättre än genomsnittet och fick kommenta

Varje hjälm genomgår 4 tester. Det första testet är ett test som alla hjälmar måste genomgå för att få säljas på den svenska och europeiska marknaden. Detta test utvärderar hur pass god förmåga hjälmarna har att ta emot ett rakt islag.

Utöver detta test genomför man tre tester som speglar det vanligaste ridolyckor som sker när man hanterar och rider en häst. Dessa tester mäter hur god upptagningsförmåga hjälmen har vid snett islag mot ovandelen av hjälmen, snett islag mot sidan av hjälmen och snett islag mot främre delen av hjälmen. Testen genomförs med hjälp ut av hjälm beklädda huvuden.

Gammalt inlägg Nytt inlägg