Fri frakt över 500 kr • Skickas inom 1-2 dagar • Klarna Säkra betalningar med Klarna
Varukorg

Betala med: Klarna

Förutom att välja en säker hjälm är de också viktigt att se till att hjälmen sitter bra på ditt huvud. Detta för att hjälmen ska ge sitt fulla skydd. Det finns flera olika saker att tänka på när man testar ut sin hjälm. Därför har vi gjort enkel guide som man använda sig av vid sitt köp av den nya hjälmen.

Storleks Guiden

För att veta vilken hjälm du ska ha så behöver du till att börja med mäta ditt huvuds omkrets för att veta vilken storlek som funkar på dig. Detta gör du genom att mäta huvudets omkrets lite över ögonbrynen. Måttet du får fram anger vilken storlek på hjälm du ska ha. De flesta hjälmar idag anger sina storlekar i cm.

Back on tracks hjälm EQ3 finner du i storlekarna 53-61. Medan det också finns justerbara hjälmar som Back on tracks EQ3 Lynx som finns i storlekarna S: 51-53, M: 54-58, L: 59-61.

Sold out

Sold out

Sold out

Hjälm att växa i?

Många gånger får vi frågan om en hjälm som barnet kan växa i. Vi förstår att det lätt kan bli kostsamt att förnya hjälmen i takt med att barnet växer och brukar därför rekommendera en ställbar hjälm till barn, så dom har något att växa i. Det viktigaste är dock att hjälmen sitter på ett så bra sätt som möjligt för att storleken inte blir på bekostnad av säkerheten.


Barnens favoriter

Sold out

Sold out

Sold out

Vilken passform ska jag ha?

Första frågan att ställa sig själv är om jag har ett runt eller ovalt huvud. Ibland är det enklaste att testa sig fram. Trycker hjälmen på sidan av hjässan och i pannan behöver du en hjälm som är mer oval i sin form. Medan om du känner att hjälmen inte riktigt kommer ner på huvudet och att den rör sig väldigt mycket fram och bakåt beror det nog på att du har ett mer runt huvud.

När du hittat den rätta formen och storlek på din hjälm är det viktigt att se till att hjälmen sitter så still som möjligt. Detta kan man enkelt kontrollera med hjälp utav ett stay tajt test.

Gör följande:

  1. Ställ dig framför en spegel för att enkelt se om hjälmen sitter bra.
  2. Placera båda händerna på huvudet.
  3. Vicka hjälmen framåt och bakåt.

Om hjälmen sitter som den ska, kommer din hud i pannan följa med hjälmen när du vickar den. Rör sig hjälmen och huden ligger still är hjälmen troligtvis för stor eller så har du en hjälm som är för oval för din huvudform.

Det finns ytterligare ett sätt att kontrollera om hjälmen sitter som den ska med hjälp av det traditionella skak-testet. Det görs enkelt genom att skaka på huvudet med hakremmen uppknäppt upp och ner för att se om hjälmen sitter kvar. Sitter hjälmen på plats så sitter hjälmen bra. Åker hjälmen av är hjälmen troligtvis för stor.

Hur ska hakbandet sitta?

Hakbandet ska sitta så åt spänt som möjligt och placeras ordentligt under din haka. Det får inte glida fram på hakan utan ska sitta åt så pass att det ligger still. Vi brukar säga att man ska få plats med en till två fingrar mellan hakan och hakbandet. På alla våra hjälmar finns en liten triangel vid slutet av hakremmen som gör att vi kan tillpassa hakbandet så det placerar sig bättre under hakan.

Att tänka på

Alla har vi olika huvudformer och därför rekommenderar vi dig som har svårt att hitta en hjälm att försöka besöka någon utav våra återförsäljare för att tillpassa en hjälm med hjälp av innerfoder. Vi har ett brett urval av flera olika innerfoder i olika tjocklekar som gör att vi kan anpassa storleken och formen på hjälpen på individnivå.

Vi träffar idag många kunder som vill rida med håret innanför hjälmen, och vill därför köpa en hjälm som fungerar med det. Vår rekommendation är att alltid fundera på om man vill välja hjälm efter bekvämlighet eller säkerhet. Är man ändå fast besluten av att vilja ha håret under hjälmen kan de krävas att man till exempel får gå upp en storlek vilket kan leda till att ridhjälmen ger dig ett minimerat skydd när du väljer att inte ha håret under hjälmen.

 

 

Gammalt inlägg Nytt inlägg